»Hele Danmark skal vide, hvor stor en helt min redningsmand er. Jeg skylder ham mit liv.« Sådan sagde den 63-årige amerikanske borgmester Tedd Wallace med gråd i stemmen, da BT talte med ham torsdag aften.

Mandag blev amerikaneren reddet fra druknedøden af den 70-årige danske lektor Svend Hill-Madsen, der var på ferie på den caribiske ø, Sct. Croix med sin kone Anette Hill-Madsen.

Tragisk nok kostede den uselviske redningsaktion den 70-årige dansker livet, da han kastede sig i bølgerne for at redde den nødstedte amerikaner, som var drevet ud med den stærke strøm.

Til sidst mistede den danske mand grebet om Tedd Wallace, men det lykkedes en anden redningsmand at hive Wallace det sidste stykke op på nogle klipper lige ved siden af stranden.

»Jeg vil have at hele Danmark skal vide hvilket vidunderligt menneske, min danske redningsmand var. Jeg har bedt for ham og hans familie lige siden. Jeg skylder ham mit liv, og jeg kender ikke engang hans navn,« sagde en grådkvalt Tedd Wallace, da BT talte med ham.

»Jeg krammede hans kone lige bagefter på stranden. Jeg tror hun var i chok, men sikken et fantastisk og stærkt menneske, som hun stod dér, og lige havde mistet sin mand. Hun fortalte mig, at de havde kysset hinanden for første gang for 50 år siden. Åh, det er næsten ikke til at bære,« siger den dybt berørte mand, og fortæller hvordan ulykken skete:

»Jeg var ude på mit ’boogie board’ for at fange nogle af de store bølger, (surf brædt hvor man ligger ned), men blev revet ud af en tiltagende strøm, og nogle høje bølger. Jeg troede, jeg skulle dø, men pludselig mærkede jeg en hånd der greb fat i min. Helt uden tanke for sit eget liv, havde jeres dansker instinktivt kastet sig i bølgerne, da han hørte mit råb om hjælp.

»Da han nåede frem til mig, sagde han, at jeg skulle holde fast. Der var ikke mange ord mellem os, men han sagde jeg skulle hænge på, så vi kunne padle ind sammen. Men da vi var kommet et stykke ind gik han pludselig under, og kom op igen. Jeg har en fornemmelse af at der skete noget med ham. Måske et hjerteanfald. Jeg ved det ikke. Men jeg kunne intet stille op.«

»Til sidst var det en yngre mand, der fik mig reddet det sidste stykke op på klipperne. Det tog et par minutter for ham. Jeg vejer 200 pund, så jeg er ikke helt let at bakse med. Thank god, for nogle mennesker. De er begge helte.«

»Den sidste redningsmand forsøgte først at redde danskeren, der var kommet op og lå i bølgerne ved nogle klipper, men vandet var for oprørt og bølgerne bankede mod klipperne. Han rakte ud efter ham, men han sagde bagefter, at der var noget i danskernes øjne, der tydede på, at han var væk. Og så blev han taget ud, hvorefter den yngre mand fokuserede på at få mig reddet helt op,« fortalte en grådkvalt Tedd Wallace, der nu vil forsøge at få fat på Svend Hill-Madsens efterladte kone via Facebook, for at takke hende igen.

»45 minutter før det skete, havde min redningsmand sagt til den lokale tour-guide, at den ferie med hans kone, var den bedste oplevelse i hans liv.«

»Jeg vil så gerne være i stand til at skrive et brev eller en e-mail til hans kone og hele hans familie. Jeg har den største respekt for dem, og danskerne i det hele taget efter det her. Jeg skylder dem så meget,« sagde Tedd Wallace, der er pensioneret lærer ligesom sin redningsmand Svend Hill-Madsen, der var lektor ved Randers Statsskole.