Vi er ved at vokse sammen med vores computere, konkluderer ny undersøgelse. Det revolutionerer hukommelsen.

Google er ikke blot verdens mest populære søgemaskine, som millioner af mennesker over hele verden bruger til at finde alt fra kageopskrifter til telefonnumre.

Google lægger også navn til en it-teknisk revolution, "Google-effekten", som hastigt er ved at ændre den måde, som menneskers hjerne fungerer på.

I dag er det nemlig en smal sag at finde informationer på internettet, og derfor bliver vi dårligere til at huske konkrete fakta, når vi nu ved, at vi let kan finde svaret online.

Det viser en ny undersøgelse, som et forskerhold fra det amerikanske universitet Columbia i New York står bag.

Men i stedet for at se negativt på udviklingen, kan man også betragte Google, Wikipedia og andre søgemaskiner og databaser på nettet som menneskehedens "eksterne hukommelse", lyder det.

- Vi er ved at blive symbiotiske med vores værktøjer på computeren, sådan at vi vokser i retning af at blive sammenflettede systemer, siger professor Betsy Sparrow fra universitets afdeling for psykologi.

- Den menneskelige hukommelse tilpasser sig den nye kommunikationsteknologi, tilføjer hun ifølge avisen The Guardian.

Derfor bliver vi ikke "tankeløse, tomhovedede personer uden erindring", mener professoren.

Vi bliver i stedet dygtige til at huske, hvor vi skal gå hen for at finde svar på vores spørgsmål, lyder det.

Det nye studie hedder "Google-effekten på hukommelse: Konsekvenser af at have hukommelse ved vores fingerspidser" og bygger på en undersøgelse af 46 studerende fra Harvard samt 34 studerende fra Columbia.

/ritzau/