En sulten flypassager har betalt en ekstra dyr pris for en omgang McDonald's-morgenmad.

For passageren havde nemlig lagt to McMuffins og en skinkecroissant i kufferten, der lå klar til at blive spist efter en flere timer lang flyvetur fra Bali til Australien.

Men da den unavngivne rejsende ankom til Darwin Lufthavn i det nordlige Australien, fik vedkommende en bøde for de gemte lækkerier i kufferten.

Ifølge CNN lød bøden på 1.874 amerikanske dollar – svarende til godt 13.800 danske kroner.

»Dette vil må være det dyreste McDonald's-måltid, denne passager nogensinde har fået,« lød det fra Murray Watt, der er australsk minister for landbrug, fiskeri og skovbrug, i en erklæring.

Det var biosikkerhedshunden Zinta, der gjorde det salt- og fedtindholdende fund.

Hændelsen skete blot få dage efter, at de australske myndigheder indførte nye skrappe biosikkerhedsregler efter et udbrud af mund- og klovsyge i Indonesien.

En sygdom, der særligt findes i kød- og mejeriprodukter, og som er relativ uskadelig for mennesker. Dog kan sygdommen medføre smertefulde blærer og læsioner på munden og fødderne på dyr som kvæg, får, svin, geder og kameler. Symptomer, der i yderste konsekvens kan få dødelig udgang for dyrene.

Ifølge myndighederne har sygdommen spredt sig til den populære feriedestination Bali, og derfor har den australske regering investeret 9,8 milliarder dollar i en biosikkerhedspakke på tværs af landets grænser.

Eksperter vurderer, at hvis sygdommen spreder sig til Australien, kan det medføre et økonomisk tab på cirka 80 milliarder dollar.