En imam fra Norge mener, at muslimske børn og voksne bør lade være med at gå til fødselsdagsfester og ønske glædelig jul. Synspunktet får en politiker op i det røde felt.

»Jeg mener, at fødselsdagen ikke findes i vores religion. Det gælder både for børn og voksne.«

Sådan lyder det fra den lokale imam fra den norske by Kristiansand, 49-årige Abdikadir Mahamed Yussuf. Han er den øverste leder i bydelen Posebyens moske - den største muslimske menighed i Norges sydligste landsdel, Sørlandet.

»Vi muslimer har vores religion. Hvis der står i Koranen eller i hadith, at fødselsdage er okay, siger vi okay. Jeg mener, at det ikke står der. Vi siger dog ikke, at 'du ikke må gå til fødselsdage'. Vi siger ikke, at 'du begår en fejl, og at det er forbudt'. Men vi siger, 'du bør ikke gøre det', siger imamen til Fædrelansvennen ifølge Dagbladet.

Ifølge Abdikadir Mahamed Yussuf er det også imod den muslimske religion at ønske folk en glædelig jul. Ifølge Dagbladet går han ikke op i, om andre imamer deler hans synspunkt.

»Det, jeg går op i, er, om det står i religionen eller ej. Jeg hilser ikke på kvinder, men hvis en anden imam hilser, betyder det ikke, at han ikke er muslim. Han har blot en anden fortolkning,« siger Abdikadir Mahamed Yussuf til det norske medie.

Vi må vende ryggen til

Den muslimske stortingspolitiker for Venstre i Norge, Abid Raja, er målløs over imamens udtalelser:

»Det er helt sygt at fremsætte som skabelon for vor tids moderne samfund. Det er endnu et eksempel på, at enkelte muslimske ledere vil gøre det smertefuldt og vanskeligt for os,« siger Abid Raja til Nettavisen og tilføjer:

»Alle børn i Norge, herunder de muslimske, glæder sig til deres fødselsdage og til at deltage i deres venners fødselsdage. Dette budskab fra imamen må vi vende ryggen til,« siger Abid Raja.

Abdikadir Mahamed Yussuf understreger ifølge Dagbladet, at hans synspunkter står for egen regning. De flugter ikke nødvendigvis med hans moskes.