Om sommeren bliver der lagt pølser på grillen, og i hverdagen er mange glade for burgere, bøffer og bacon. Rigtig mange spiser kød, og det kan være svært at lade være.

Alligevel kan der være flere fordele ved at skære gevaldigt ned på kødet eller sågar blive vegetar. Mediet Indy100, der hører under det engelske medie Independent, har undersøgt den videnskab, der er på området. Og her er der fundet adskillige grunde til, at det kan være en fordel ikke at spise kød.

1. Du kan tabe dig
En gennemsnitlig person kan faktisk tabe sig uden hverken at dyrke motion eller tælle kalorier ved at skifte til en kost, der ikke indeholder kød. Det viser et studie, der er foretaget på medicinstudiet hos George Washington University. Studiet viser også, at folk, der vejer mere end gennemsnittet, taber sig mere ved en kost, der ikke indeholder kød, og at større vægttab oftest ses hos mænd. Studiet er lavet med deltagere fra både Europa og USA.



2. Mindre risiko for diabetes og hjertesygdomme
Studiet fra George Washington University viser også, at det at blive vegetar kan være med til at mindske risikoen for adskillige sygdomme. Det gælder særligt for overvægtige, at mindre kød mindsker risikoen for både type to diabetes og hjertesygdomme, hvis de taber blot fem til ti procent af deres kropsvægt. Vægttab kan selvfølgelig også opnås med kød på menuen, men en mere plantebaseret kost kan også sætte skub i tingene.

Et andet studie har vist, at folk, der ugentligt spiste kød, havde 29 procent større chance for at udvikle diabetes.

3. Mindre risiko for kræft
World Health Organization kategoriserer kød som værende kræftfremkaldende. Ting som bacon og salami hører til i samme kategori som gammastråling og rygning.

Rødt kød, hvilket blandt andet oksekød, svinekød, lam, hest og ged, kan ifølge World Health Organization have kræftfremkaldende egenskaber.



4. Du får det bedre efter at have dyrket motion
Døjer du med ømme muskler efter at have løbet en tur eller løftet vægte nede i træningscenteret, kan det blandt andet skyldes kødspisning. Det forklarer Dr. Chidi Ngwaba fra European Society of Lifestyle Medicine til Telegraph. Årsagen er, at det at spise kød kan føre til, at man i musklerne får opbygget det, han kalder en masse 'spild' såsom en stor mængde mælkesyre. Det kan medføre ømhed og langsommere restitutionsproces.

5. Din mave bliver sundere
Et studie fra City University i New York har vist, at de folk, der ikke spiser kød, har sundere tarmbakterier.