Lyt til artiklen

Siden det kom frem, at den fire-årige pige Athena var sporløst forsvundet, har man frygtet det værste.

Nu er det værste blevet til virkelighed.

For ti dage siden fandt Oklahoma State Bureau of Investigation (OSBI), som står for efterforskningen af sagen, de jordiske rester af et barn ikke langt fra den lille amerikanske by Cyril, som hun var forsvundet fra.

Nu har retsmedicinere fastslået ligets identitet.

Fire-årige Athena Brownfield har været forsvundet siden tirsdag.
Fire-årige Athena Brownfield har været forsvundet siden tirsdag. Foto: Politifoto
Vis mere

Der er tale om Athena Brownfield, som blot blev fire år.

»På grund af en 'gag order' udstedt af Caddo County District Court er der ingen yderligere kommentarer til efterforskningen fra OSBI,« lyder det i en udtalelse fra den amerikanske politimyndighed, som dermed henviser til den 'gag order' – en såkaldt 'mundkurv' – man har fået på i sagen, så man ikke kan udtale sig om efterforskningen af sagen.

Der er derfor fortsat mange ubesvarede spørgsmål i sagen om den lille pige, der blev meldt savnet, efter hendes fem-årige storesøster blev set gå alene rundt på gaden i byen Cyril i begyndelsen af måneden.

Men der var ingen spor efter Athena.

Her ses et billede af den første anholdte i sagen, Alysia Adams.
Her ses et billede af den første anholdte i sagen, Alysia Adams. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation (OSBI)
Vis mere

De to piger havde været i pleje hos ægteparret Alysia Adams og Ivon Adams, som efterfølgende begge er blevet sigtet i sagen.

Hvor kvinden er sigtet for to tilfælde af omsorgssvigt af børn, er manden blevet sigtet for et tilfælde af drab og for et tilfælde af omsorgssvigt af et barn.

Retsdokumenter fra sagen, som blandt andet CNN og Fox News har fået indsigt i, afslørede i sidste uge, hvad politiet mener, der kan være sket i sagen.

Af dokumenterne fremgår det, at Alysia Adams under afhøring skal have tilstået, at hendes mand 25. december 'slog Athena og holdt hende i armene'.

Her ses et billede af den anden anholdte i sagen, Ivon Adams.
Her ses et billede af den anden anholdte i sagen, Ivon Adams. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation
Vis mere

»Athena bevægede sig ikke, og hendes øjne var dårligt nok åbne,« har efterforskeren Brenna Alvarez skrevet i rapporten om overfaldet, der skal være sket i ægteparrets hjem.

»Han (Ivon Adams, red.) lagde hende ned på jorden og slog hende mindst tre gange yderligere i brystet,« lyder den voldsomme beskrivelse, som slutter:

»Athena bevægede sig aldrig igen efter det.«

Der er ikke meldt noget om, hvad motivet kan have været.