Lyt til artiklen

Et gigantisk akvarium er tidligt fredag morgen kollapset på et hotel i Berlin.

Det har betydet, at en million liter vand og omkring 1.500 fisk er endt på gulvet ved Radisson Collection Hotel i Dom Aquare-komplekset i den centrale del af den tyske hovedstad.

Ifølge Bild.de er to personer kommet til skade ved ulykken.

De skulle være blevet ramt af glasstykker, for i forbindelse med sammenstyrtningen af den såkaldte AquaDom, der skulle være 'verdens største cylindriske akvarium', blev mange døre og vinduer ligeledes ødelagt.

Vandmasserne har revet masser af inventar med ud på gaden.
Vandmasserne har revet masser af inventar med ud på gaden. Foto: MICHELE TANTUSSI
Vis mere

Bild.de skriver, at politi og brandvæsen blev alarmeret om hændelsen kl. 6 i morges, og der er »hundredvis« af redningsfolk på hotellet.

Alle 350 gæster på hotellet skulle være blevet evakueret.

Iblandt dem musikeren Iva Yudinski.

»Tidligt i morges hørte jeg en kæmpe eksplosion. Jeg havde ingen anelse om, hvad det var. Jeg ringede til min ven og gik hen til hendes værelse. Herfra kunne vi se akvariet og alle ødelæggelserne,« siger hun til Bild:

»Alt er oversvømmet af vand.«

De omkringliggende gader er afspærret, har Berlins Politi og Berlins Trafikinformation tidligere fredag morgen skrevet på Twitter, da der er »ekstremt store mængder vand på kørebanerne«.

Det store akvarium, der er en populær seværdighed i området nær Alexanderplatz, var 16 meter højt og 11,5 meter i diameter, og det indeholdt indtil fredag morgen mere end 100 forskellige arter af fisk.

Af Dom Aquares hjemmeside fremgår det, at det kun er få siden, at vandtanken gennemgik en større renovering, der varede lige omkring et år inden genåbningen i efteråret 2020.