Knap 35 millioner kroner.

Så meget er chokoladegiganten Hershey's blevet sagsøgt for i USA.

Sagsøgers påstand er ifølge BBC, at Hershey's sælger produkter, der indeholder skadelige mængder af metal uden at informere kunderne om det.

Og det er altså en helt almindelig borger i New York ved navn Christopher Lazazzaro, der er sagsøgeren bag det større millionbeløb.

Ifølge ham vildleder firmaet forbrugerne, fordi de ikke deklarerer, hvor stor en mængde af bly og cadmium, deres produkter indeholder.

Søgsmålet sker i kølvandet på en undersøgelse fra det amerikanske magasin Consumer Reports (CR), som testede 28 mørke chokoladebarer for bly og cadmium.

Ifølge magasinet havde 23 af dem 'forholdsvis højere niveauer' af metallerne. Og det var altså blandt andet chokolade fra mærkerne Hershey, Godiva og Lindt.

»For 23 af barerne ville det at spise kun 28 gram om dagen bringe en voksen over et niveau, som offentlige sundhedsmyndigheder og CR's eksperter siger, kan være skadelig,« lyder det i magasinet CR.

Især Hershey's Special Dark bar og Lily's 70 procent bar havde højt indhold af bly, mens Lily's 85 procent bar lå højt i bly og cadmium.

Hershey's købte lavsukker-snackproducenten Lily's i juni sidste år.

Christopher Lazazzaro påstår som baggrund for sit søgsmål, at han ikke ville have købt produkterne, hvis han vidste, hvad de indeholdt.