Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En sky af salpeter bredte sig over den brasilianske by, Guaruja, hvor myndighederne rådede indbyggerne til at blive inden døre.

Den brasilianske havneby, Guaruja, blev ramt af et giftigt udslip, hvor en faretruende sky hang over byen og tvang folk til at blive i deres hjem og lukke vinduerne.

Skyen stammede fra nogle store pakhuse på havnen, hvor regnvand var sluppet ind og havde blandet sig med salpetersyre, hvilket altså endte med at udvikle de giftige gasser, oplyser byens brandvæsen. 40 personer nåede at blive indlagt med symptomer som vejrtrækningsproblemer, irriteret hud og svimmelhed.

Op mod 12 containere med kemikalier gik i brand på havnen.
Op mod 12 containere med kemikalier gik i brand på havnen. Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere
Her stiger en flammesky op over havnen
Her stiger en flammesky op over havnen Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere
Skyen stammede fra nogle store pakhuse på havnen, hvor regnvand var sluppet ind og havde blandet sig med salpetersyre, hvilket altså endte med at udvikle de giftige gasser, oplyser byens brandvæsen
Skyen stammede fra nogle store pakhuse på havnen, hvor regnvand var sluppet ind og havde blandet sig med salpetersyre, hvilket altså endte med at udvikle de giftige gasser, oplyser byens brandvæsen Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere
Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere
Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere

Andre læser også