Fredag skulle den britiske premierminister, David Cameron, have holdt en længe ventet tale om Storbritanniens fremtidige rolle i EU. Gidseldramaet i Algeriet udskyder talen.

STORBRITANNIEN: Den britiske premierminister, David Cameron, skulle fredag havde holdt en længe ventet tale om Storbritanniens fremtidige rolle i EU.

Talen har været imødeset med stor spænding af både den britiske befolkning og de europæiske ledere. Talen skulle være holdt under et besøg i Holland, men gidseldramaet i Algeriet har fået David Cameron til at aflyse både det hollandske visit og talen.

- Flere britiske statsborgere er taget som gidsler. Vi ved på nuværende tidspunkt, at en britisk statsborger er død, sagde David Cameron ifølge BBC. Her forberedte han nationen på flere dårlige nyheder fra Algeriet:

- Det er en meget farlig og usikker situation. Jeg tror, at vi er nødt til at forberede os på, at der kan være flere dårlige nyheder forude, sagde premierministeren.

Det er uklart, hvornår David Cameron holder sin EU-tale. Det er ikke kun den britiske befolkning, der er stærkt splittet i spørgsmålet om, hvor tæt Storbritannien skal samarbejde med EU.

Cameron er under et stigende pres fra en stor EU-skeptisk fløj i Det Konservative Parti.

Premierministeren har truet med at nedlægge veto mod det EU-budget, som længe har givet de europæiske ledere hovedpine, og som stadig ikke er på plads.

Under et møde i London i november advarede den tyske kansler, Angela Merkel, Cameron og briterne mod at vende Europa ryggen.

- Jeg tror, man kan være meget glad på en ø, men at være alene i verden gør ikke én gladere, sagde Angela Merkel ifølge nyhedsbureauet Reuters ved den lejlighed.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.