Den regerende præsident i Ghana er blevet genvalgt, men oppositionen mener, at der er blevet fusket med valgresultaterne.

GHANA: Den siddende præsident i det vestafrikanske land Ghana, John Dramani Mahama, er blevet genvalgt, oplyser flere internationale medier.

Ifølge lederen af landets valgkommission fik Mahama 50,7 procent af stemmerne, mens hans politiske modstander, oppositionslederen Nana Akufo-Addo, kunne mønstre opbakning fra 47,74 procent af vælgerne.

- På baggrund af resultaterne erklærer jeg præsident John Dramani Mahama for vinder, oplyste kommissionsleder Kwadwo Afari-Gyan søndag på et pressemøde i hovedstaden Accra.

Nana Akufo-Addos parti har i løbet af søndagen beskyldt Mahama og hans tilhængere for at manipulere med valgresultatet med hjælp fra ansatte i valgkommissionen. Det fik tilhængere af oppositionen til at demonstrere foran kommissionens kontor Accra, indtil politiet skred ind og affyrede tåregas. Politiet barrikaderede efterfølgende gaden, hvor kontoret ligger.

Det netop overståede præsidentvalg var det sjette af demokratisk art i Ghana. Siden indførelsen af et flerpartissystem i 1992 har man ved valghandlinger set større og mindre voldsepisoder over hele landet, og derfor har sikkerheden været højt prioriteret i de seneste dage.

Ghana har ifølge BBC en hastigt voksende økonomi, og landet regnes som et af Afrikas mest stabile demokratier.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.