Hvad der skulle have været en hyggelig campingtur, endte i et dødsensfarligt møde med naturens kræfter.

Det virker helt mirakuløst, at danske Gertrud Otzen er i live, når man ser billederne fra den campingtur, hun og hendes amerikanske mand, Keith, lige har været på.

Den 62-årige danske ejendomsmægler, der til daglig bor syd for Portland i Oregon, havde sammen med sin mand slået telt op på en naturskøn campingplads ved Waldo Lake, tre timers kørsel fra deres hjem.

»Vejret viste sig fra sin bedste side, og vandoverfladen på den store sø var lige så rolig som vinden i trætoppene,« fortæller Gertrud.

Gertrud Otzen er oprindeligt fra Aarhus, men har boet i USA i mere end 35 år.
Gertrud Otzen er oprindeligt fra Aarhus, men har boet i USA i mere end 35 år.
Vis mere

Det mandshøje telt, som det rejseglade par så ofte før havde camperet med, placerede de tilfældigvis langs en væltet træstamme. Det skulle vise sig at blive deres held og redde dem fra en fatal katastrofe.

»Vi havde en rigtig hyggelig aften med bål, vin og hamburgere. Da vi lagde os ind i teltet ved ni-tiden, var vejret stadig helt roligt, og himlen var stjerneklar,« husker Gertrud.

Men i løbet af natten slog vejret om, og en uventet kraftig storm begyndte at tage til. Vinden hylede og susede i træerne, fortæller Gertrud, der oprindeligt er fra Aarhus, men har boet i USA i mere end 35 år.

Ved halvfire-tiden om morgenen vågnede hun og hendes mand ved en pludselig gennemtrængende lyd og noget stort og tungt, der faldt ned over dem.

Hovedenden af parrets telt.
Hovedenden af parrets telt. Foto: Privat
Vis mere

Et kæmpe træ var væltet tværs ned over teltets bagende – bare få centimeter fra ægteparrets hoveder. Heldigvis havde træstammen, der allerede lå på langs bag teltet, holdt det nyfaldne træ tilpas meget oppe til, at Gertrud og hendes mand slap med livet i behold.

»Vi var meget, meget heldige. Hvis vi bare havde ligget bare lidt anderledes eller ikke slået teltet op lige nøjagtig, hvor vi gjorde, så træstammen bag ved os kunne tage fra, havde vi ikke været her i dag,« erklærer Gertrud lettet.

Slap mirakuløst uskadt

»Keith reagerede heldigvis hurtigt og insisterede på, at vi skulle i sikkerhed hurtigt, for lige da det skete, ville jeg bare sove videre,« siger Gertrud. Trods den bratte opvækning var alvoren ikke gået op for hende.

Parret fik skubbet sig ud under træet, ud af teltet og skyndte sig i tøjet, hvorefter de kastede sig ud i deres truck for at komme væk fra området.

Gertrud Otzen under en tidligere vandretur.
Gertrud Otzen under en tidligere vandretur. Foto: Privat
Vis mere

Mirakuløst var Gertrud sluppet med et blåt mærke på armen og et par trykkede ribben og hendes mand med en skramme i hovedet.

​Chokerende syn

Tidligt næste morgen kørte de tilbage til campingpladsen for at se, om det var muligt at få de ting ud af teltet, de ikke havde fået med sig om natten.

Synet, der mødte dem, var chokerende.

»Der var væltede træer overalt, og efter vi var taget derfra, var yderligere to træer væltet ned over vores del af campingpladsen.«

Hvad tænkte du, da du så scenariet i dagslys?

»Jeg tænkte 'holy shit'. For da det var mørkt, var det hele lidt forvirrende. Vi kunne vi ikke rigtig se noget og havde bare travlt med at komme væk derfra. Det var ikke gået op for mig, hvor voldsomt det egentlig var, og hvor tæt vi var på måske ikke at være her mere.«

Camping-klar igen

Den dramatiske oplevelse med det væltede træ afholder dog ikke det eventyrlystne og vandreglade par fra at tage på camping igen.

Allerede næste uge slår de deres nyindkøbte telt op på et stort anlagt roadtrip, hvor de over 10 dage ned langs den amerikanske vestkyst skal fejre deres etårs bryllupsdag.

»Men vi ser helt sikkert lidt nøjere på vejrudsigten og ser også lidt nærmere på, hvor vi sætter teltet i forhold til træer,« lyder det fra Gertrud Otzen.

»Og det nye telt fik vi rabat på, da vi viste butikken billeder af, hvad der var sket med det gamle,« tilføjer hun med et lille grin.