Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Ved du noget om sagen eller var du på gerningsstedet? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En betjent er dræbt og to er såret ved et angreb i Paris omkring klokken 21 torsdag aften.

En ukendt gerningsmand steg torsdag aften ud af en bil og begyndte at skyde med en kalasjnikov ved Champs-Élysées. Talsmand for Indenrigsministeriet, Pierre-Henry Brandet, oplyser til tv-stationen BFMTV, at den dræbte betjent blev skudt, da han holdt for rødt lys i en politibil. Her kørte en mand op på siden af bilen og skød med automatvåben. Efter at have skudt og dræbt den ene betjent, steg han ud af bilen og forsøgte at flygte, mens han skød og sårede to andre, inden han selv blev skudt, skriver BFMTV.

Reuters har tidligere meldt om endnu en død betjent, men på Twitter slår Indenrigsministeriet fast, at kun én betjent er blevet dræbt.

Her skriver de desuden, at bomberyddere er på stedet for at undersøge gerningsmandens køretøj.

Ifølge tv-stationen BFMTV blev der fundet identifikationspapirer på den døde gerningsmand, som skulle være kendt af politiet i forvejen. Flere øjenvidner fortæller om to gerningsmænd, der blev set stige ud af bilen, og ifølge Reuters, skulle fransk politi også have udstedt en arrestordre på en anden person, som er mistænkt i sagen.

Skyderiet, der fandt sted omkring klokken 21 på en af Paris’ kendte boulevarder, Champs-Élysées, var med stor sandsynlighed 'en terrorhandling'. Det siger fransk politi ifølge Reuters. Nyhedsbureauet citerer dog også tre anonyme politikilder for oplysningen om, at der kan have været tale om et forsøg på væbnet røveri. En talsmand for Indenrigsministeriet siger ifølge Reuters også, at det er for tidligt at spekulere i motivet.

Kort før midnat torsdag meldte Islamisk Stat dog ud via terrororganisationens eget nyhedsbureau, Amaq, at den tager ansvaret for skyderiet i Paris.

Police officers block the access of a street near the Champs Elysees in Paris after a shooting on April 20, 2017. One police officer was killed and another wounded today in a shooting on Paris's Champs Elysees, police said just days ahead of France's presidential election. France's interior ministry said the attacker was killed in the incident on the world famous boulevard that is popular with tourists. / AFP PHOTO / THOMAS SAMSON

Politiet er massivt til stede, ligesom en politihelikopter er sendt i luften, hvor den flyver lavt over de centrale dele af den franske hovedstad. Samtidig advarer politiet på Twitter borgere og besøgende mod at opholde sig i området omkring Champs-Élysées.

Skyderiet finder sted kun tre dage inden første runde af det franske præsidentvalg søndag.

Tirsdag oplyste franske myndigheder, at to mænd på 23 og 29 år var blevet anholdt i havnebyen Marseille i det sydlige Frankrig på mistanke om, at de planlagde et voldeligt angreb forud for præsidentvalget.

Alarmberedskabet har længe været højt i Frankrig, som har været mål for en række blodige massakrer i de seneste to år, hvor over 230 mennesker er blevet dræbt, og mange er blevet hårdt såret.

Opdateres...

/ritzau/

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.