For 36 år siden forsvandt Lynette Dawson sporløst, og siden har ingen kunnet løse gåden om den australske mor til tos skæbne. Heller ikke politiet.

Men da en podcast begyndte at grave i mordgåden igen, er nye, chokerende oplysninger kommet frem. Oplysninger, som kan have ført til et gennembrud i sagen.

Podcasten 'The teachers pet' (Lærerens yndling, red.) har afsløret, at den 16-årige elev Joanne Curtis flyttede ind hos Lynettes mand, Chris Dawson, blot tre dage efter Lynettes forsvinden i 1982.

Chris Dawson skulle også have været involveret i seksuelle forhold til flere andre elever på Cromer High School, hvor han var lærer på daværende tidspunkt. Bevisbyrden fik onsdag politiet til at anholde den i dag 70-årige Chris Dawson. Nu er han blevet sigtet for mordet på sin egen hustru, skriver blandt andre BBC og The Mirror.

Chris Dawson ankommer til politistationen i Sydney efter anholdelsen.
Chris Dawson ankommer til politistationen i Sydney efter anholdelsen. Foto: DAN HIMBRECHTS
Vis mere

»Det vigtige er, at Lynette Dawson og hendes familie får retfærdighed, og i dag er et vigtigt skridt i den retning,« sagde politiinspektør Mick Fuller efter anholdelsen.

Politiet var presset til at tage sagen op igen, efter at 'The teachers pet' havde fået enorm opmærksomhed i Australien, siden den blev udgivet i maj.

Millioner af lyttere har hørt om Chris og Lynette Dawsons problematiske ægteskab, førstnævntes seksuelle eskapader med purunge elever - og politiets mangelfulde efterforskning af sagen.

Et forhold politiet i Sydney nu har følt sig nødsaget til at undskylde offentligt.

Efter at have genoptaget mordsagen har politiet gennemført tekniske undersøgelser på den adresse, hvor Chris og Lynette Dawson boede, da hun forsvandt for 36 år siden.
Efter at have genoptaget mordsagen har politiet gennemført tekniske undersøgelser på den adresse, hvor Chris og Lynette Dawson boede, da hun forsvandt for 36 år siden. Foto: DAN HIMBRECHTS
Vis mere

Lynette Dawson er aldrig blevet fundet, siden hun forsvandt i 1982, men to af hinanden uafhængige efterforskninger har slået fast, at hun blev dræbt af 'en person, hun kendte'.

Efter Lynette Dawsons forsvinden giftede Chris Dawson sig med Joanne Curtis, som han siden fik et barn med. Men siden blev de skilt - og 54-årige Curtis har nu indvilliget i at vidne mod sin tidligere mand.

En tidligere elevs dagbog bliver også en del af retssagen mod Chris Dawson. Den skulle indeholde beviser, som kan være med til at fælde ham.

»Det er virkelig hårdt for os lige nu,« siger Chris Dawsons og Joanne Curtis' datter, Kristen Dawson, til Daily Mail.

70-årige Chris Dawson forventes at blive sigtet for mord.
70-årige Chris Dawson forventes at blive sigtet for mord. Foto: DAN HIMBRECHTS/EPA
Vis mere

Reaktionen fra Lynette Dawsons familie er - forståeligt nok - en helt anden.

»Vi har grædt og krammet. Vi er henrykte over, at der endelig er sket noget,« siger broren Gregg Simms.

Chris Dawson har hele tiden nægtet sig skyldig i mord. Han påstår, at Lynette forlod parrets hjem i Sydney for at slutte sig til en religiøs bevægelse.

Efter anholdelsen i onsdags blev han varetægtsfængslet uden mulighed for løsladelse mod kaution.