Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den islamkritiske politiker Geert Wilders siger, at han vil vise Muhammed-tegninger i den sendetid, hans parti får stillet til rådighed af hollandsk TV.

HOLLAND: Geert Wilders har tænkt sig at vise karikaturtegninger af profeten Muhammed, når hollandsk TV stiller sendetid til rådighed for hans parti, Frihedspartiet. Det rapporterer BBC.

Det hollandske parlament har nægtet at udstille tegningerne i parlamentsbygningen, og det er det, der er årsagen til den islamkritiske politikers udmelding, forklarer han.

Wilders har planer om at vise nogle af de tegninger, der blev lavet til en konkurrence i den amerikanske delstat Texas i maj, der handlede om at tegne den bedste karikatur af profeten.

Geert Wilders holdt tale ved arrangementet, der blev angrebet af to bevæbnede mænd. Begge mænd blev skudt og dræbt af politiet.

Politiske partier i Holland får hvert år stillet sendetid i TV til rådighed, uden at TV-udbyderne har indflydelse på, hvad der bliver vist, og det er det, Wilders vil udnytte til at vise Muhammed-tegningerne. Ifølge den kontroversielle politiker vil karikaturerne formentlig blive vist inden for de næste par uger.

»Terrorister må indse, at de aldrig vil vinde, og hvor vigtig ytringsfriheden er for os i Holland,« skriver Geert Wilders i en erklæring ifølge BBC.

Wilders har ved flere lejligheder givet udtryk for sin afsky over for islam og har krævet Koranen forbudt i Holland.

Han er af Trykkefrihedsselskabet blevet inviteret til at deltage ved et debatmøde på årets folkemøde på Bornholm, der afholdes i næste uge.

Andre læser også