Dawn Hochsprung var rektor på Sandy Hook grundskolen i Newtown, Connecticut USA. To år gammelt foto fra skolens bibliotek.
Dawn Hochsprung var rektor på Sandy Hook grundskolen i Newtown, Connecticut USA. To år gammelt foto fra skolens bibliotek. Foto: HANDOUT
Skolens rektor den 47-årige Dawn Hochsprung og psykolog Mary Sherlach, 56, var blandt de seks ansatte på Sandy Hooks grundskole, som fredag morgen blev skudt ned sammen med 20 af skolens i alt 525 børn.

Myndighederne har endnu ikke frigivet en liste over ofrene, men ifølge flere medier er den 27-årige lærer Victoria Soto også blevet dræbt.
Den britiske avis mailonline skriver, at hun kastede sig foran sine elever for at beskytte dem og blev skudt ned.


USA-SHOOTING/CONNECTICUT


Hvad der præcist skete på skolen i de skæbnesvangre minutter efter at Adam Lanza ankom og passerede uhindret igennem skolens sikrede indgangsparti, er ikke fastslået i detaljer. Men CNN har ved hjælp af en række vidneforklaringer sammenstykket et foreløbigt billede af begivenhedsforløbet.

Og ifølge det ser det ud til, at Dawn Hochsprung og Mary Sherlach blev alarmeret af lyden af skud og ofrede deres liv i et forsøg på at stoppe gerningsmanden. 

New York Times bragte lørdag formiddag et forlydende om, at det var Dawn Hochsprung, der lukkede morderen ind på skolen. Kl. 9.30 låses hovedindgangen, og man skal vise id for at komme ind. Men hun genkendte ham som søn af børnehavelærerinden Nancy Lanza og lod ham passere skolens sikkerhedssluse.

 


Mary Sherlach huskes, skriver New York Times, for hendes mangeårige arbejde med at hjælpe elever, der havde en vanskelig opvækst.

Dawn Hochsprung omtales som en kreativ og respekteret leder.

- Jeg er ikke overrasket over, at hun gav sit liv i et forsøg på at beskytte eleverne, siger Gerald Stomski, som kendte hende, til avisen.


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.