Foto: YouTube

I skænderi med radiovært om Jesus genkomst. Ses og deles lige nu af millioner - se den her

Timer før præsidentvalget i USA afgøres, er en af de mest populære videoer på nettet lige nu et skænderi mellem Mitt Romney og en radiovært om Jesus' genkomst.

- Jeg kender nok min tro, bedre end du gør, lyder det vredt fra Mitt Romney, og da radioværten fortsætter med sine spørgsmål, skubber Romney på et tidspunkt arrigt mikrofonen væk, og rejser sig i stolen som om han gør mine til at gå.

- Det giver ingen mening at fortsætte med detteher, siger han.

Skænderiet med den højreorienterede Iowa-radiovært Jan Mickelson foregik i 2007, men er først dukket op på nettet for et par dage siden. Det er allerede set af mere end en million mennesker. Romney var ikke klar over, at seancen blev optaget på video. Radiofolkene undskylder sig med, at kameraet var fuldt synligt lige i nærheden af Romney.

Diskussionen handler om noget så besynderligt, som Jesus' genkomst og hvor den vil foregå.

Mitt Romney er som bekendt mormon, og mormonerne har bestemte forestillinger om Jesus' genkomst - The Second Coming of Christ. Efter genkomsten vil Jesus skille de troende fra de øvrige og introducere 1.000 års fred på jorden, The Millennium, mener mormonerne.

- Du har sagt, at Jesus genkomst vil foregå i Jerusalem, siger Mickelson, da han kan få et ord indført mod den temmeligt ophidsede Romney.

- Det gør den også, siger Romney.

- Men der står her, I mener, det vil ske i Missouri, siger Mickelson og peger på sin computerskærm.

- Nej, nej. Det, vi tror, er, at Jesus vil komme igen i Jerusalem, hvor han vil splitte Oliebjerget i to. Og derefter vil der opstå de 1.000 års fred, og her vil Jorden blive styret fra to steder: Jerusalem og Missouri, siger Mitt Romney.

Han skændes også med radioværten om abort og er i det hele taget stærkt utilfreds med udgangspunktet for interviewet.

- Jeg stiller ikke op som mormon. Og jeg er ret træt af at skulle besvare spørgsmål om min tro i hele dette her program, siger han.

- Jeg tager din tro alvorligt, siger Jan Mickelson.

- Nej, du prøver at udstille mig som en, der ikke tager sin tro alvorligt, lyder det vredt fra Mitt Romney.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.