Lyt til artiklen

To fodboldspillere og en fitness-instruktør blev ofre for den tragedie, der lørdag udspillede sig til et flyshow i West Sussex i Storbritannien. Syv døde og 14 er sårede, men politiet frygter, at dødstallet vil stige.

Matt Grimstone og Jacob Schilt, begge 23 år, var på vej til en fodboldkamp, da de på vejen blev dræbt af det nedstyrtende fly. Og den 24-årige fitness-instruktør Matt Jones var på vej hjem fra arbejde, da flyet ramte hans BMW, hvilket hans søster bekræfter.

Se også:

 

»Jeg sender intet andet end kærlighed og tanker til Jacobs og Matts familie og venner. De var to af det flinkeste og mest ydmyg mand, du kunne møde,« skriver fodboldspiller Naomi Cole, som spiller i klubben Millwall Lionesses.

»Jeg kan ikke tro, at en ven af familien døde i Shoreham Airshow i går, hvil i fred Matt Jones,« skriver venner til fitness-instruktøren.

Det skriver Daily Mail.

Den forfærdelige ulykke skete under en flyopvisning, da et Hawker-Hunter-fly fra 1950'erne styrtede. Tilsyneladende var piloten ved at et loop, da han mistede herredømmet, og flyet ikke var til at rette op igen. I hvert fald beretter vidner om, at flyet sigtede direkte ned mod hovedvejen A27, hvor der var tæt trafik.

Chokerede tilskuer kunne fra første parket se, hvordan flyet forvandlede sig til en ildkugle, da det ramte flere biler på A27. Og vidner fortæller til den britiske avis Daily Mail, at der i få sekunder var total stilhed ved flyshowet, indtil to børn begyndte at skrige helt vildt.

»Vi ventede på, at flyet ville begynde at gå op igen, men det gjorde det ikke. Det var som om, det gik i to stykker i stedet. Der var en kæmpe brand, så vi løb væk fra vores bil,« siger Ailish Southall, som kørte på A27 med sine to børn, da ulykken skete.

Læs også:

Chaufføren af en bryllupslimousine og to cyklister frygtes ligeledes døde. Men det er endnu svært at fastslå de omkomnes identitet, fordi eksplosionen, da flyet ramte jorden, var så kraftig.

»Limousinen var på vej til at hente et brudepar og køre dem til deres bryllup. Jeg har ikke hørt fra chaufføren, men jeg forsøger at få kontakt til hans kone,« siger en talsmand fra det firma, som ejer limousinen.

Flyets pilot, som til daglig flyver for British Airways, blev trukket ud af flammerne og blev fragtet til hospitalet. Han hedder Andy Hill, er i 50'erne og er en erfaren pilot med mere 12.000 timer i cockpittet. Hans tilstand er kritisk.

»Vi fortsætter med at lede i området, så vi er sikre på, at vi har fundet alle. Det er muligt, at vi i aften eller i morgen vil finde flere lig. Det er en travl vej, og der var tæt trafik, da ulykken skete,« siger Jane Derrick fra politiet.