DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK: Frankrigs præsident Francois Hollande har beordret soldater på plads ved den franske ambassade i Den Centralafrikanske Republik, efter at demonstranter har kastet med sten på ambassaden. Nogle demonstranter har endda formået at trænge ind på ambassaden.

- Disse tiltag blev hurtigt implementeret og vil blive forlænget så længe det er nødvendigt, lyder det fra præsident Hollandes kontor.

Frankrig har omkring 250 soldater i landet som del af en fredsbevarende mission, og der bor desuden omkring 1.200 franske statsborgere Den Centralafrikanske Republik, som er rig på mineraler, men har en fattig befolkning.

Demonstranterne udenfor ambassaden i hovedstaden Bangui frygter, at oprørere fra den nordlige del af landet snart når frem til hovedstaden, og demonstranterne vil have Frankrig til at hjælpe landets hær med at stoppe oprørerne.

Oprørerne skal onsdag være nået forbi den sidste regeringskontrollerede by inden Bangui og er nu mindre end 100 kilometer fra hovedstaden.

- Det er sandt, de står ved indgangen til Bangui, siger en regeringskilde til nyhedsbureauet Reuters.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.