Forsøg på at redde fransk efterretningsagent fra al-Shabaab-militsen mislykkedes.

SOMALIA: En fransk specialstyrke om bord på adskillige helikoptere forsøgte natten til lørdag uden held at befri en fransk efterretningsagent, der holdes som gidsel i den somaliske by Bulo Marer syd for hovedstaden Mogadishu, skriver BBC med AFP som kilde.

Aktionen mod en gruppe fra den islamistiske milits al-Shabaab, der holder agenten Dennis Allex fanget på en af deres baser, forløb langt fra som planlagt, fremgår det af rapporter fra stedet.

Specialstyrken, der angreb fra tre eller fire helikoptere ved to-tiden lokal tid, måtte ifølge de foreløbige oplysninger trække sig tilbage uden gidslet og ifølge en lokal beboer desuden også efterlade mindst en dræbt.

- Tre helikoptere satte franske specialstyrker af, og vi var i ildkamp med dem, siger en anonym repræsentant for al-Shabaab til Reuters.

Reuters skriver også, at mindst to civile blev dræbt under ildkampen mellem specialstyrkerne og al-Shabaab-krigerne.

Den franske agent blev ifølge BBC kidnappet i 2009 og er en af ni franske statsborgere, der holdes som gidsler i afrikanske lande. Seks af dem er i kløerne på al-Qaedas nordafrikanske gren.

Dennis Allex blev sidst set på en video i 2010, hvor han appellerede til den franske regering om at droppe dens støtte til den somaliske regering.

Nattens angrebet blev sandsynligvis udført fra Somalias nordlige naboland Djibouti, hvor Frankrig har en stor flåde og militærbase.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.