Siden terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo er der blevet registreret mere end 50 angreb mod muslimer i Frankrig.

FRANKRIG: Det har ikke været sjovt at være muslim i Frankrig efter terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris sidste uge.

Der er blevet registreret mere end 50 angreb på muslimer siden attentatet, og et fransk observatorium mod islamofobi opfordrer nu den franske stat til at styrke overvågningen ved landets moskeer. Det skriver Le Figaro.

Ifølge tal fra indenrigsministeriet handler det om 21 angreb, hvor der er blevet skudt og kastet med granater, samt 33 trusler med breve, fornærmelser, graffiti med videre, fortæller formanden for observatoriet, Abdallah Zekri, til Le Figaro. Han er oprørt over tallene og mener, det er helt uhørt med så mange angreb på under en uge.

En moske i den franske by Poitiers er allerede under politibeskyttelse efter en formodet påsat brand.

De tre gerningsmænd fra terrorangrebet mod Charlie Hebdo, der efterfølgende stod for to gidseltagninger, havde tilsyneladende tråde til de islamiske terrororganisationer al-Qaeda og Islamisk Stat. De skød og dræbte i alt 17 personer, før de selv blev skudt af politiet fredag eftermiddag. Politiet skød dem under en befrielsesaktion af gidslerne, som gerningsmændene holdt fanget i et jødisk supermarked i det østlige Paris samt et trykkeri omkring 40 kilometer nord for Paris.

Franske sikkerhedsmyndigheder har siden angrebet udkommanderet omkring 5.000 politibetjente til at beskytte jødiske skoler over hele landet, og det generelle sikkerhedsniveau er blevet intensiveret ved alle terrormål. Den franske præsident Francois Hollande er overbevist om, at ekstremister fortsat truer landets sikkerhed.

Andre læser også