Lyt til artiklen

Over 1.000 brandmænd er rykket ud for at bekæmpe en skovbrand, der har ødelagt store områder og flere huse.

Franske brandfolk kæmper i øjeblikket mod en voldsom skovbrand, der de seneste to døgn har sendt 10.000 personer på flugt og ødelagt flere hjem.

Det skriver det britiske medie BBC torsdag.

I alt er over 1.000 brandmænd rykket ud til den ødelæggende brand.

»Den er et uhyre, den er et monster,« siger brandmændenes repræsentant, Gregory Allione, til franske RTL ifølge BBC.

Branden raser nær Bordeaux i det sydvestlige Frankrig og har ødelagt knap 7.000 hektar land. Det svarer til størrelsen på øen Tåsinge.

Stærke vinde og høje temperaturer udfordrer torsdag slukningsarbejdet.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, skriver på Twitter, at en række europæiske lande har meldt sig klar til at hjælpe franskmændene.

'Tyskland, Grækenland og Polen og i løbet af de næste par timer Rumænien og Østrig. Vores samarbejdspartnere kommer til Frankrig for at hjælpe os med brandene. Den europæiske solidaritet viser sig,' skriver han.

I løbet af sommeren har Frankrig og flere andre europæiske lande haft rekordmange dødelige skovbrande. De er blevet udløst af høje temperaturer og tørke på tværs af hele kontinentet, skriver BBC.

Over 1.000 dødsfald er i Portugal og Spanien tilskrevet hede.

I Frankrig er der i øjeblikket otte aktive skovbrande. Det oplyser indenrigsminister Gérald Darmanin ifølge nyhedsbureauet AFP.

Præsident Macron hylder de brandfolk, der forsøger at bekæmpe brandene:

'På tværs af landet er der over 10.000 brandfolk og sikkerhedsstyrker, der er udsendt for at bekæmpe flammerne. Disse krigere er vores helte.'

En af de udsendte brandfolk er overrasket over, hvad han har set.

»Man skulle tro, at vi er i Californien. Det er gigantisk. De er vant til skovbrande her, men man bliver overrumplet fra alle sider. Ingen kunne have forudset det her,« siger Remy Lahay, der er udsendt til området nær Bordeaux.

/ritzau/