Søndag ramte en hedebølge Frankrig – det er den fjerde bare denne sommer.

Og det markerer et ganske forfærdeligt år for Frankrigs søer, floder, landmænd – og ikke mindst borgere.

Det er nemlig den værste tørke i Frankrig historie, som også førte temperaturer på hele 37 grader med sig.

Og med ekstrem tørke fører store problemer, hvor mange byer står uden rent drikkevand, og hvor Frankrigs landmænd varsler om mangel på mælk til vinter.

Ifølge det franske vejragentur, Meteo France, er det den værste tørke, siden de begyndte at måle i 1958.

Tørken forventes at blive endnu værre helt frem mod midten af indeværende måned, hvor der indtil videre er faldet forbavsende lidt regn.

Den revnede og tørre Le Broc-sø nord for Nice er også ramt af den historiske tørke. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Den revnede og tørre Le Broc-sø nord for Nice er også ramt af den historiske tørke. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Der er nemlig faldet under én centimeter regn i Frankrig siden juli.

Landets landbrugsminister har ifølge Reuters meldt ud, at det vil betyde, at kornhøsten vil blive næsten 20 procent lavere end sidste år. Det sker samtidig med, at priserne på madvarer stiger i hele Europa – blandt andet som følge af den lille mængde eksport af korn fra Rusland og Ukraine.

Og manglen på korn betyder også mangel på foder til landets køer ifølge Frankrigs nationale føderation af landmænd.

Myndighederne har samtidig indført restriktioner på vandforbrug i næsten hele Frankrig, hvor der flere steder også er decideret forbud mod at bruge haveslanger.

Regeringen har sat et krisehold, som skal hjælpe med at løse de infrastrukturelle problemer, som er forbundet med tørken, hvor også atomkraftværker i visse områder kører på lavere blus, fordi temperaturer besværliggør energiproduktionen.