Omkring 2.000 mennesker mistede livet for et år siden, da Boko Haram på fem dage skabte frygt og rædsel i byen Baga i Nigeria og efterfølgende drev næsten 200.000 mennesker på flugt.

I Europa husker de fleste mennesker sandsynligvis 7. januar 2015 som dagen, hvor satiremagasinet Charlie Hebdo blev angrebet af terrorister. 12 mennesker mistede livet.

I Afrika husker de fleste mennesker sandsynligvis 7. januar 2015 som en af fem dage, hvor byen Baga blev angrebet af terrorister. 2.000 mennesker mistede livet.

Andre læser også:

Dansk sangerinde langer ud efter Bowie-'fans': Lad mig lige gøre opmærksom på at...

Ena afslører sin hobby - og det er ikke, hvad du forestiller dig

Massakren i det nordlige Nigeria stoppede dog ikke ved 2.000 menneskers skæbner. For her et år efter Boko Harams nedslagtning har mange tusinde af byens beboere forladt Baga.

Før angrebene var Baga en by med 200.000 indbyggere, men efter Boko Harams besøg bor der i dag kun omkring 700 mennesker i byen. Baga står nu tilbage som en spøgelsesby med forfaldne forretninger, øde gader og nedbrændte huse, skriver AFP, ifølge The Independent.

En af de mange personer, der flygtede for et år siden talte med Reuters.

»Jeg flygtede med min familie i bil, da jeg så, hvordan Boko Haram dræbte folk… Jeg så lig i gaderne. Børn og kvinder - nogle af dem råbte om hjælp,« sagde han dengang, ifølge The Independent.

Nigerianske flygtninge laver mad i en FN-flygtningelejr tæt på Baga, efter de blev drevet på flugt fra byen. Billedet er taget 26. januar 2015, men et år efter massakren, der varede fra 3. til 7. januar, er Baga en spøgelsesby, fortæller de lokale.
Nigerianske flygtninge laver mad i en FN-flygtningelejr tæt på Baga, efter de blev drevet på flugt fra byen. Billedet er taget 26. januar 2015, men et år efter massakren, der varede fra 3. til 7. januar, er Baga en spøgelsesby, fortæller de lokale. Foto: SIA KAMBOU
Vis mere

Ifølge manden flød ligene i gader og stræder. Og ifølge Amnesty International blev en kvinde sågår slået ihjel, mens hun var ved at føde, skriver The Independent.

Selvom den nigerianske hær i marts måned generobrede Baga er folk stadig rædselsslagne for at vende tilbage til byen. Det så ellers ud til at blive bedre efter massakren. Omkring 5.000 personer vendte tilbage til Baga. Men efter endnu et terrorangreb begået af Boko Haram i juli flygtede folk igen.

Der er i øjeblikket kun omkring 700 indbyggere i Baga, skriver det nigerianske medie Naij.

Krigere fra den militante gruppe gemmer sig i øjeblikket på små øer tæt på Baga. Det er derfor stadig for farligt at vende tilbage til byen, mener Bukar Kori, der er chef for Bagas handelsunion.

»Vi kan ikke vende tilbage til Baga endnu. Det er stadig ikke sikkert, fordi Boko Haram ligger på lur på øer tæt på,« siger Bukar Kori til Naij.com.