Mange forældre blev genforenet med deres børn på en lille brandstation nær skolen efter massakren på Sandy Hook Elementary, Connecticut. Men nogle forældre ventede forgæves.
Mange forældre blev genforenet med deres børn på en lille brandstation nær skolen efter massakren på Sandy Hook Elementary, Connecticut. Men nogle forældre ventede forgæves. Foto: Justin Lane

Fredag eftermiddag og aften ventede sønderknuste forældre og pårørende, mens myndighederne arbejdede på at identificere de mange omkomne fra skolemassakren i Newtown, Connecticut.

Da rygterne om skyderiet på skolen Sandy Hook Elementary spredtes fredag morgen amerikansk tid i Newtown, hastede massevis af skrækslagne forældre mod skolen for at hente deres børn. Men den tragiske konklusion på den 20-årige Adam Lanzas blodrus er, at forældrene til 20 dræbte skolebørn måtte vente forgæves på at få deres barn med hjem.

Skolebørnene fra Sandy Hook Elementary blev af politiet evakueret til en lille brandstation nær skolen. Her blev mange forældre genforenet med deres børn, men nogle forældre kom sønderknust ud uden deres børn.

Oprettede midlertidigt lighus på skolen

På skolen etablerede myndighederne fredag eftermiddag et midlertidigt lighus, hvor de dræbte ved hjælp af fotos skulle endegyldigt identificeres af pårørende. De første ofre, der officielt blev identificeret, var skolelederen, Dawn Hochsprung, og skolepsykologen, Mary Sherlach. Det skriver The Hartford Courant sent fredag aften amerikansk tid.

- Retsmedicinerne er på gerningsstedet og har påbegyndt deres arbejde. Det første, vi skal have gjort, er at identificere alle de dræbte. Vi har foretaget en foreløbig identifikation, men vi bliver nødt til at gøre det i overensstemmelse med loven. Vi håber at have endegyldigt identificeret alle ofrene omkring klokken syv i morgen tidlig (lørdag morgen, red.), sagde Paul Vance fra Connecticut State Police til The Hartford Courant sent fredag eftermiddag.

Massakren kostede i alt 27 børn og voksne livet, da Adam Lanza bevæbnet med to pistoler gik amok på skolen. På Sandy Hook Elementary går der til daglig omkring 600 skolebørn fra børnehaveklasse til fjerde klassetrin.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.