Mindst 42 mennesker har mistet livet under de uroligheder, der har præget Egypten både fredag og lørdag. Søndag var der igen kampe mellem demonstranter og politiet.

EGYPTEN: Politiet affyrede søndag tåregas mod en stor gruppe stenkastende demonstranter i Cairos gader og fortsætter dermed kampen mod vrede egyptere, der nu har varet i fire dage. I alt 42 mennesker er blevet dræbt fredag og lørdag, skriver Reuters.

Alene lørdag blev 31 mennesker dræbt i uroligheder i byen Port Said, da protester brød ud i kølvandet på dødsdommene over 21 personer, der var tiltalt for den fodboldvold, der for snart et år siden resulterede i 74 dødsfald under en fodboldkamp i byen. Vreden var hovedsageligt rettet mod retssystemet, som, mange mener, har beskyttet de politibetjente, der lod fodboldbøllerne få frit løb.

Søndag deltog tusinder i et optog for de mennesker, der blev dræbt under lørdagens protester. Det skete ifølge Reuters til lyden af såvel skudsalver og sirener flere steder i byen.

I Cairo har en stor del af modstanderne af præsident Morsi indtaget gaderne og beskylder præsidenten og hans islamistiske allierede for at have forrådt den opstand, som i 2011 væltede Hosni Mubarak.

- Egypteres blod flyder i gaderne på grund af misrøgt og korruption og fordi, Det Muslimske Broderskab udelukkende tænker på egne interesser, lød det fra Mohamed Sami, demonstrant på Tahrir Pladsen i Cairo søndag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.