Da 26-årige Carlos Sanchez Ortiz de Salazar fra Spanien forsvandt i 1996, blev alle sejl sat til for at finde den unge mand, der netop var blevet færdig med sine medicin-studier. 

Efter mange års efterforskning opgav hans forældre dog håbet om nogensinde at få vished om sønnens skæbne. Men nu er Carlos Sanchez Ortiz de Salazar i en alder af 45 år endelig fundet – i live. Det sker, til trods for at han blev erklæret død i 2010. Det skriver Daily Mail.

Siden sin forsvinden har Carlos Sanchez Ortiz de Salazar angiveligt levet en eneboertilværelse i et skovområde i det sydlige Toscana i Italien, hvor han forleden blev opdaget af to svampeplukkere, som han faldt i snak med.

Den forsvundne spanier lod dem også fotografere et par af sine hengemte id-kort, heriblandt et gammelt lånerkort til universitetsbiblioteket i Sevilla.

Dokumenterne kan ses i en Daily Mail Facebook-opdatering:

De to svampeplukkerne henvendte sig efterfølgende hos den italienske organisation Penelope, der hjælper med at lokalisere forsvundne personer, og som via en lignende spansk organisation fandt frem til Carlos Sanchez’ familiemedlemmer.

»Da de fortalte os, at det var ham, var det, som om vores søn var blevet født på ny,« har moderen, 65-årige Amelia, fortalt til den italienske presse ifølge The Telegraph.

Carlos Sanchez Ortiz de Salazar var 26 år, da han forsvandt fra sit hjem i Sevilla for knap tyve år siden. Han beskrives som en høflig, belæst og ansvarsfuld mand, der talte adskillige sprog. Man formoder, at den nyuddannede læge led af en svær depression, da han forlod Spanien.

Det forlyder, at den forsvundne læge har levet de sidste 20 år af sit liv i en hjemmebygget barak i det toskanske skovområde. Her havde han opstillet tre dunke til opsamling af regnvand og sat en presenning i spænd mellem nogle træer for at give ly for regn og blæst.

Efter at Carlos Sanchez’ forældre forleden fik nys om deres søns skæbne, rejste de søndag til Italien i håbet om at blive genforenet med deres længe savnede søn.

»Han er i live, og det er det vigtigste. Vi respekterer hans valg og hans frihed, men vi vil ikke tage hjem, før vi i det mindste har givet ham et kram,« siger moderen.

Det er endnu uvist, om forældrenes brændende ønske bliver opfyldt. Ifølge de italienske myndigheder er der nemlig ingen spor af den forsvundne mand i det område, hvor han efter sigende skulle have opholdt sig de sidste 20 år.