Matthieu Ricard AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Matthieu Ricard AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Foto: KENZO TRIBOUILLARD

Prøv at se på manden på billedet øverst i artiklen her. Det er franske Matthieu Ricard. Han er 69 år gammel, han er buddhistisk munk, han arbejder tæt sammen med Dalai Lama. Og nåh ja, så er han verdens lykkeligste mand. Nu har Matthieu Ricard afsløret hemmeligheden bag sin lykke.

Matthieu Ricard har gennem de seneste 12 år deltaget i en undersøgelse på University of Wisconsin, hvor han er blevet scannet, mens han mediterede.

Og undersøgelse viste, at den 69-årige franskmand har en usædvanlig stor kapacitet, når det kommer til at føle sig lykkelig.

lykke

Under scanningerne af Matthieu Ricards hjerne viste det sig, at munken, som i årevis har arbejdet tæt sammen med den tibetanske eksilleder Dalai Lama, i sin venstre præfrontale cortex i hjernen har en usædvanlig stor aktivitet sammenlignet med den højre side.

Det betyder, at Matthieu Ricard har en usædvanlig stor kapacitet for at føle lykke, og på samme tid en reduceret kapacitet for at føle negativitet.

I forbindelse med det netop overståede World Economic Forum i den schweiziske by Davos fortalte Matthieu Ricard Business Insider om at være lykkelig, og hvad hans råd til andre, der gerne vil være lykkelige, er. Det skriver den britiske avis Independent.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dalai Lama og Matthieu Ricard AFP PHOTO PASCAL PAVANI

Lad være med at tænke 'mig, mig, mig'
Og munkens råd er egentlig ganske simpelt. Lad være med at tænke 'mig, mig, mig' hele tiden.

»Det er ret simpelt, at mig, mig, mig hele dagen bliver tungt. Det er ret miserabelt, fordi du sætter hele verden op som en trussel,« forklarer Matthieu Ricard, der opfordrer folk til at være mere velvillige.

INDONESIA-LAW-ALCOHOL-RELIGION-ISLAM

»Hvis dit sind er fyldt med velvillighed, du ved - passion og solidaritet ... så er det et meget sundt sted for sindet, der kan blomstre. Så er du, dig selv, i en meget bedre mentalt stadie. Din krop vil også være sundere, er det vist,« forklarer munken, der også fortæller, at han somme tider mediterer i dagevis - uden at begynde at kede sig, vel at mærke.

Matthieu Ricard opfordrer i øvrigt helt almindelige mennesker til at træne sig selv lykkeligere, som han gør, når han mediterer. Men du behøver ikke som munken at meditere i dage ad gangen. Mindre kan også gøre det.

Shopaholic 123

Hans råd lyder ganske enkelt, at man skal bruge 10-15 minutter hver dag på at tænke positive tanker. Her skal man forsøge, at dvæle ved de positive og lykkelige følelser, som vi alle oplever, men som typisk ikke varer mere end et kort øjeblik ad gangen.

Og netop det råd fra den buddhistiske munk er ikke helt ude i skoven. For undersøgelsen fra University of Wisconsin viste nemlig også, at man ved at meditere 20 minutter om dagen kan blive et meget lykkeligere menneske.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.