Ingen global opvarmning i 15 år, afslører videnskabsmænd.

Klima-forskere skruer ned for varmen - og for de dystre spådomme om nedsmeltning af polerne, oversvømmelser og opvarmning.

Det, politikerne verden over, betegner som jordens hotteste emne, er muligvis blot en overophedet debat. I stedet bør debattørerne slå koldt i vand i blodet.

Der har simpelten ikke været nogen stigning i den globale opvarmning i 15 år, indrømmer en fremtrædende videnskabsmand i den britiske avis Daily Express.

Professor Phil Jones fastslår, at der ikke har været nogen betydningsfuld stigning i  temperaturerne siden 1995.  Det sker samtidig med, at en række forskere sår tvivl om de temperaturstigninger, der er registreret rundt omkring i verden. Mange af dem skyldes lokale forhold, og ikke global opvarmning, mener de.

De nye oplysninger er vand på møllen for klimakritikere, der mener at global opvarmning ikke skyldes menneskelig aktivitet.

Professor Jones indrømmer nu også, at der sandsynligvis var varmere på jorden i middelalderen, end der er nu. Mellem år 800 og 1300 var der især varmere i de nordlige lande.

Daily Express har tidligere afsløret, at det var forkert, når FNs klimapanel truede med at gletcherne på Himalaya vil være smeltet i 2035.