Lyt til artiklen

Mindst to børn er dræbt, og seks er såret, efter at en bus onsdag kørte ind i en daginstitution nær Montreal.

Canadisk politi mistænker, at en 51-årig mand onsdag morgen lokal tid bevidst kørte en bus ind i en daginstitution nær storbyen Montreal.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Mindst to børn blev dræbt, da bussen kørte ind i daginstitutionen i forstaden Laval. Derudover er seks børn bragt til hospitalet.

- Føreren, en 51-årig mand, er anholdt for drab og hensynsløs kørsel, fortæller Erika Landry, der er talsperson for Lavals politi.

Ifølge politiet har den mistænkte gerningsmand arbejdet som buschauffør i Laval i over 10 år og har ingen kriminel fortid.

Motivet bag det mistænkte angreb er fortsat ukendt.

Hændelsen skete omkring klokken 8.30 lokal tid. Det er som regel tidspunktet, hvor mange forældre afleverer deres børn ved institutionen, skriver AFP.

- Når du afleverer dine børn i daginstitutionen, så ved du, at de er i gode hænder, siger Suzanne Roy, som er familieminister i provinsen Quebec, hvor Montreal ligger.

- Når en hændelse som denne sker, ryster det os og knuser os, tilføjer hun.

De seks børn, som blev fragtet til hospitalet, har ikke livstruende skader, lyder det fra politiet.

En forælder fortæller til AFP, at det var den afdeling, hvor de ældste børn holder til, der blev ramt af det formodede angreb.

- Det er et chok. Mange forældre går i panik, fordi de ikke kan komme ind, og deres børn er derinde, siger han.

Daginstitutionen hedder ifølge canadiske CTV News Garderie éducative Sainte-Rose. Ifølge dens egen hjemmeside går der børn fra alderen nul til fem år i institutionen.

Der er i alt omkring 80 børn i daginstitutionen, skriver AFP.

Justin Trudeau, Canadas premierminister, har sendt kondolencer til de berørte familier.

- Ingen ord kan fjerne smerten og frygten, som forældrene, børnene og medarbejderne mærker, men vi er her for jer, sagde han.

/ritzau/