Tragedien med fire druknede unge danskere i havet ud for Norge skete ikke, fordi båden løb tør for benzin ude på åbent hav, som det ellers har været fremme.

B.T. kan afsløre de to overlevende Søren Thuesen og Niels Højlunds egen forklaring på ulykken, da de sammen med deres forældre i går aftes på et hemmeligt sted i Århus mødtes med de pårørende til de fire druknede.

En af deltagerne på mødet, hvis identitet er avisen bekendt fortæller, at de to overlevende på mødet forklarede, at de seks venner kun var mellem femten til tyve meter fra land, da en slange til bådens motor knækkede af sin tilkobling og røg ned i vand i bunden af båden. De forsøgte bag efter desperat at tilkoble slangen igen, men det lykkedes aldrig.

På grund af vindforholdene drev båden med de seks unge danskere længere og længere til havs. Der kommer stadig højere bølger og mere vind jo længere båden kommer ud på åbent vand. Omkring klokken halv tre vender båden sig på tværs og en stor bølge fejer ind over båden, så den kæntrer.

Kilden på  mødet fortæller også, at en af de unge havde sin mobiltelefon med ombord. Han forsøgt at ringe efter hjælp, men der var ikke strøm nok på batteriet, så den løb ud, inden opkaldet blev besvaret.

Politichef hos Mandal Politi Bjarkt Gabrielsson bekræfter, at båden var meget tæt på land, da motoren sætter ud og på grund af vindforholdene driver den til havs. 

- Det lyder meget rigtigt, at de kun er omkring tyve meter fra land, da motoren stopper, Jeg kan ikke med sikkerhed sige, hvorfor motoren sætter ud, og det får vi nok heller ikke fuldkommen vished om. Men det er rigtigt, at slangen fra motoren til tanken ryger ned i vand i bunden af båden og efterfølgende kan de unge mennesker ombord ikke få den sat ordentligt på igen, siger politichefen til B.T. 

Har du oplysninger i sagen? Så tip B.T. her