Nordkorea har affyret et langtrækkende missil. Her ses misilet på koreansk tv.
Nordkorea har affyret et langtrækkende missil. Her ses misilet på koreansk tv. Foto: LEE JAE-WON

Nordkorea har bekræftet affyringen af et langtrækkende missil og siger, at en satellit succesfuldt er sat i kredsløb som planlagt.

Nordkorea har bekræftet, at landet natten til onsdag dansk tid succesfuldt har affyret et langtrækkende missil fra landets vestkyst, og at satellitten, som missilet bar, som planlagt er blevet sat i kredsløb i rummet. Det oplyser Nordkoreas officielle nyhedsbureau, KCNA, ifølge Reuters.

Mens Nordkorea forsvarer affyringen med, at det er en del af landets rumprogram, mener kritikere dog, at det er et dække for at teste langtrækkende missilsystemer for atomvåben.

Affyringen er et brud på flere FN-resolutioner og bliver fordømt af det internationale samfund.

- Dagens melding fra Nordkorea er dårligt og dybt bekymrende nyt. Det er en provokation og klart i strid med talrige FN-resolutioner. Nordkorea vinder intet ved at fortsætte sin konfrontationspolitik, udtaler udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i en pressemeddelelse.

Også Japan fordømmer Nordkoreas handling.

- Vores land kan ikke tolerere dette. Vi protesterer kraftigt over for Nordkorea, siger cheftalsmanden for den japanske regering, Osamu Fujimura, ifølge TV 2 News.

Både Sydkorea og Japan har hasteindkaldt deres regeringer til et ekstraordinært sikkerhedsmøde.

Affyringen sker tæt på den første årsdag for tidligere leder Kim Jong-ils død.

Et lignende missil blev affyret fra Nordkorea i april. Affyringen mislykkedes dog, og missilet faldt ned efter få sekunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.