Et forældrepar i Norge er blevet sigtet for at have forgiftet deres datter, som nu er i livsfare.

Ifølge norske NRK oplyser politiet, at det er femte gang på få måneder, at datteren, som betegnes som en ung kvinde, er i livsfare på grund af noget medicin, hun ikke kan tåle.

I midten af november begyndte politiet at efterforske sagen, fordi de modtog bekymrende meldinger fra sygehuset om kvindens tilstand. Blodprøver viste, at hun i sit blod havde et antibiotikum, som hun ikke kan tåle.

Efter blodprøverne og flere samtaler med blandt andet eksperter på området, besluttede politiadvokat Marte Johansen sig for at sigte forældrene for at have forgiftet deres datter.

»Vi undersøger motivet og ved ikke, om stoffet er givet med overlæg, eller om det er tilfældigt,« siger hun til NRK.

Forældrene fortæller til det norske medie, at de er uenige i sigtelsen. Datteren har siden 2004 lidt af ME (kronisk træthedssyndrom), og forældrene har brugt meget tid og mange penge på at forsøge at gøre hende rask.

Ifølge forældrenes advokat, Ida Helene Braastad Balke, kan alternative behandlinger i udlandet være en forklaring på datterens livstruende situation.

»I og med at forældrene har prøvet alt, har de forsøgt med en alternativ form for behandling i udlandet for at se, om det kunne hjælpe deres datter,« siger hun.

Forældrene må i øjeblikket se deres datter to gange om ugen på sygehuset. Besøgene er begrænset til en time ad gangen, og hver gang skal de kropsvisiteres og følges af politiet.