På en sensommerdag i 1996 fandt man liget af den 14-årige pige Caroline Glachan i en flod nær West Dunbartonshire i Skotland. 

Nu, knap tre årtier senere, har to mænd i midtfyrrene fået livstid bag tremmer. Imedens venter den tredje gerningsmand på at modtage sin dom. 

Det skriver Sky News. 

De tre, 45-årige Robert O'Brien, 44-årige Donna Marie Brand og 44-årige Andrew Kelly, blev fanget i 2019 efter mange år i det fri, da politiet i Skotland genoptog den gruopvækkende sag. 

Mandag faldt der således dom. 

25. august 1996, da Robert O'Brien, Donna Marie Brand og Andrew Kelly kun var teenagere, slog de Caroline Glachan ihjel på brutal vis. 

De mødte den kun 14-årige pige ved en bro nær floden Leven. Her råbte, sparkede og slog de hende, ligesom de skulle have kastet genstande, som murbrokker, på hende med døden som følge.

Hendes lig blev senere fundet i floden. 

Det var især den i dag 45-årige Robert O'Brien, som var kærester med ofret på daværende tidspunkt, der spillede den bærende rolle i brutaliteten, men det ændrer ikke på, at både han og 44-årige Andrew Kelly mandag modtog en livstidsstraf. 

Caroline Glachans barndomsven har tidligere vidnet i sagen, hvor hun sagde, at hendes veninde forinden drabet var blevet truet på livet af kæresten, fordi hun havde 'kysset med en anden dreng.' 

Den 14-årige piges mor mistede sin datter på sin 40-års fødselsdag. Efter mere end 27 år i uvished, var dagens dom således en stor lettelse.

»Det er en dag, jeg troede aldrig ville komme. Det bringer hende ikke tilbage, men i det mindste ved vi, at dem, der var ansvarlige, nu skal i fængsel,« udtalte Margaret McKeich, efter dommen faldt. 

Den tredje gerningsmand, Donna Marie Brand, var ikke i stand til at møde op i retten. Det forventes, at hun modtager sin straf i marts.