Affotografering: REUTERS TV
Affotografering: REUTERS TV

- Vi stopper ikke, før vores tørst efter jeres blod er slukket.

Sådan stod der i en e-mail adresseret til den amerikanske regering og landets ’fåre-agtige borgere’, som James Foleys forældre modtog en uge inden offentliggørelsen af den grusomme video af deres søns henrettelse.

E-mailen blev offentliggjort på Globalposts website sent torsdag aften. Foley havde arbejdet for avisen. Den nu afdøde journalists forældre modtog brevet 12. august med en klar besked til dem selv, den amerikanske regering og det amerikanske folk: Hold jer væk!

Kidnappet i Syrien

James Foley var en amerikansk freelance-fotojournalist, der i november 2012 forsvandt i det nordvestlige Syrien. Det viste sig, at Foley var blevet kidnappet af den radikale islamistgruppe Islamisk Stat (IS), der krævede et beløb svarende til 745 millioner kroner for at løslade ham. Forældrene, hans arbejdsgiver og den amerikanske stat afslog. Herefter var der noget nær radiotavshed indtil i tirsdags, hvor den meget omtalte video, hvor Foley siddende på knæ halshugges af en tilsyneladende britisk mand, offentliggjordes.

I e-mailen proklamerer journalistens kidnappere, at Foley vil blive slået ihjel som en direkte konsekvens af de bombeangreb, amerikanske styrker indledte få dage inden.

- I freder ikke vores svage, ældre, kvinder eller børn, så vi freder ikke jeres, skriver IS i e-mailen.

Om Foley og de andre personer, gruppen holder som gidsler, skriver de:

- De vovede sig ind i løvens hule og blev ædt!

James Foley blev 40 år gammel.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.