Lægerne kunne næsten ikke tro deres egne øjne, da 25-årige Danijela Kovacevic vågnede op fra en syv år lang koma. Nu møder hun sin datter – for første gang.

Den serbiske kvinde fødte sin datter Marija i 2009, men da hun under fødslen fik alvorlig blodforgiftning, og hendes hjerte gik i stå i halvanden time, endte hun i koma. I syv år var hun indlagt på hospitalet og er dermed en af de patienter, der har overlevet at ligge i koma i længst tid.

Efter behandling i Tyskland er hun nu endelig vågnet, skriver det serbiske medie Telegraph.

Efter en behandling i Tyskland er Danijela nu vågnet og er i fuld gang med sin genoptræning.
Efter en behandling i Tyskland er Danijela nu vågnet og er i fuld gang med sin genoptræning.
Vis mere

»Marija holder sig tæt på sin mor hver dag efter skole. Hun tager sig af hende, får hende til at grine og holde fast i håbet, hun vil røre og kramme hende,« fortæller en ven af familien til Telegraph.

Danijela gør store fremskridt med sin genoptræning, og lægerne på klinikken Pforzheim i Tyskland fortæller, at hun nu kan holde en kuglepen. Desuden kan hun nu følge med i samtaler omkring hende.

Den serbiske sygeforsikring har bevilliget tre måneders ophold på klinikken i Tyskland, men vil ikke finansiere en længerevarende behandling. Derfor er familien nu begyndt at modtage donationer for at kunne fortsætte behandlingen, som vil koste dem omkring 370.000 danske kroner.

Danijela har kun fået penge til tre måneders behandling fra den serbiske sygesikring, og derfor er venner og familie nu i gang med at indsamle penge gennem donationer, for at Danijela kan få den behandling, hun har brug for.
Danijela har kun fået penge til tre måneders behandling fra den serbiske sygesikring, og derfor er venner og familie nu i gang med at indsamle penge gennem donationer, for at Danijela kan få den behandling, hun har brug for. Foto: Privat foto
Vis mere

»Hun har hele tiden små fremskridt, og Danijela har det meget bedre end før. Hun har taget på i vægt, er mere bevidst om, hvad der sker omkring hende, og er mere levende. Hun reagerer, smiler og bliver vred,« fortæller hendes far.

Men tre måneders ophold på den tyske klinik er ikke nok, understreger faren.

»En person, der brækker armen, har brug for mere end tre måneder til at komme sig. Forestil dig, hvor meget tid min datter har brug for,« siger han.