Torsdag vil FN's Sikkerhedsråd få en briefing af generalsekretær António Guterres om krisen i Myanmar.

New York. FN's Sikkerhedsråd mødes i New York torsdag for at drøfte volden i Myanmar. Samtidig vil medlemmerne blive briefet om krisen i landet af FN-generalsekretær António Guterres.

Det oplyser unavngivne diplomatiske kilder.

Det er Frankrig, Storbritannien, USA, Egypten, Kasakhstan, Senegal og Sverige, der har anmodet om mødet.

Det sker, efter at flere end 436.000 mennesker - langt de fleste rohingya-muslimer - den seneste måned er flygtet til nabolandet Bangladesh.

Det er det andet møde på godt to uger, som FN's Sikkerhedsråd holder om situationen i Myanmar.

Onsdag 13. september afholdt rådet et hastemøde om urolighederne i landet. Herefter oplyste Sikkerhedsrådet samstemmende i en udtalelse, at det kræver "øjeblikkelig handling", der skal sætte en stopper for volden.

Siden 25. august er langt over 400.000 rohingyaer ifølge FN flygtet fra Rakhine-provinsen, der grænser op til Bangladesh. Og tallet ventes at stige.

Urolighederne brød ud, efter at rohingya-oprørsgruppen Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) angreb politi og militær.

Det udløste en så brutal modoffensiv fra hæren, at FN har betegnet offensiven i Rakhine som en "etnisk udrensning" af de muslimske rohingyaer.

Imens har den franske præsident, Emmanuel Macron, kaldt offensiven for "folkedrab".

Videooptagelser og satellitbilleder viser ifølge Amnesty International, hvordan soldater fra Myanmars hær og lokale selvtægtsmænd brænder rohingya-landsbyer ned.

FN's Sikkerhedsråd har til formål at sikre international fred og sikkerhed. Der er fem permanente medlemmer. De er Storbritannien, USA, Frankrig, Kina og Rusland.

Derudover er der ti midlertidige medlemmer. Det er blandt andet Sverige, Japan og Etiopien, som i øjeblikket har formandsposten.

Ifølge FN er rohingyaerne udsat for massiv undertrykkelse af styret i landet.

De betragtes som illegale indvandrere, selv om de har boet i Myanmar i flere generationer. De har ikke ret til at få statsborgerskab i landet.

/ritzau/AFP