FNs Sikkerhedsråd fordømmer Nordkoreas missilopsendelse og strammer sanktionerne mod landet.

NORDKOREA: Et enigt Sikkerhedsråd fordømte tirsdag Nordkoreas missilopsendelse i sidste måned, som var et brud på flere resolutionerne, der forbyder Nordkorea at udvikle og bruge bestemte former for missilteknologi.

Den nye resolution ligger i forlængelse heraf og medfører en stramning af FNs sanktioner overfor Nordkorea ved at indføre rejserestriktioner for flere personer i landets elite samt indefrysning af aktiver for nordkoreanske virksomheder, der er engageret i udvikling af langtrækkende missilteknologi.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) byder nyheden velkommen.

- Den nye sikkerhedsrådsresolution er et utvetydigt signal til Nordkoreas lederskab fra et enigt internationalt samfund. Beskeden er klar: Overhold jeres internationale forpligtelser og afstå fra yderligere provokationer. Hvis Nordkorea fortsætter sin konfrontationspolitik, vil de blot blive mødt med endnu strammere sanktioner og hårdere international fordømmelse, udtaler Villy Søvndal efter vedtagelsen.

- I stedet for at spilde penge på militære eventyr bør styret i Pyongyang forbedre levevilkårene for landets hårdtprøvede og undertrykte befolkning, tilføjer han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.