Blandt de dræbte var 267 kvinder og 165 børn, hedder det i rapport fra FN's menneskerettighedsorgan.

Væbnede militsgrupper dræbte over 1300 mennesker i DRCongo i årets første seks måneder, viser en ny FN-rapport. Det er tre gange så mange drab som i samme periode i 2019.

Blandt de dræbte var 267 kvinder og 165 børn, hedder det i rapporten fra FN's menneskerettighedsorgan, UNJHRO.

Ekstremistgruppen ADF (Allierede Demokratiske Styrker), som er udsprunget af en oprørsbevægelse mod Ugandas præsident, Yoweri Museveni, anklages for mange af drabene.

Ifølge UNJHRO har ADF begået "udbredte, systematiske og ekstreme voldshandlinger".

- Mange af gruppens ofre blev dræbt med sværd og huggevåben, eller de blev skudt. Hele familier blev hakket til døde.

- Allerede sidste år steg antallet af menneskerettighedskrænkelser begået af ADF - drab, bortførelser, tvangsarbejde samt angreb mod skoler og sygecentre. Angreb begået af ADF steg 67 procent i forhold til sidste år, hedder det.

Det østlige DRCongo har været ustabilt i næsten tre årtier, hvor befolkningen har været terroriseret af snesevis af militsgrupper, som hovedsageligt er opstået i to større krige.

I regionen Ituri, som blandt andet er kendt for guldminer, har der været gentagne voldshandlinger siden december 2017.

Den etniske gruppe hemaerne, som hovedsageligt består af hyrder, er i strid med lenduerne, som hovedsageligt er fastboende bønder.

De to grupper var i årene 1999 til 2003 involveret i en blodig konflikt på tværs af det sydlige og centrale Afrika, hvor EU involverede sig i sin første militære mission uden for unionens grænser, den kortlivede mission Artemis.

FN har advaret om, at de seneste angreb kan udvikle sig til forbrydelser mod menneskeheden.

/ritzau/AFP