80 palæstinensere og tre israelere har mistet livet, siden angrebene blev indledt for seks dage siden.

ISRAEL: FNs generalsekretær Ban Ki-moon kræver en øjeblikkelig våbenhvile mellem Israel og Hamas.

Ban Ki-moon er ifølge britiske BBC på vej til Cairo for at slutte sig til forhandlinger om stop for de gensidige bombardementer, der nu har stået på i seks dage.

I de tidlige morgentimer mandag blev tre palæstinensere dræbt i et israelsk luftangreb mod Gaza. Søndag blev den hidtil blodigste dag i konflikten. Mindst 26 beboere i Gazastriben blev ifølge BBC dræbt søndag, heriblandt 14 kvinder og børn.

Ifølge israelske myndigheder affyrede Hamas 105 missiler søndag fra Gaza mod Israel. De forårsagede kun materielle skader. Derudover blev 41 missiler fra Gaza skudt ned af Israels luftværn.

Det samlede tabstal efter de seneste seks dages angreb er således, at 80 palæstinensere har mistet livet, mens tre israelere er blevet dræbt. Samtidig er flere end 700 blevet såret under angrebene, heriblandt 50 israelere.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu sagde søndag, at han er klar til at udvide operationen, efter at man har besluttet at indkalde op til 75.000 soldater fra reserven.

Egyptens præsident Mohammed Morsi har sagt, at en israelsk landinvasion vil få alvorlige følger, og at Egypen »og resten af den frie verden« ikke vil acceptere det.

En våbenhvile har umiddelbart lange udsigter. Parterne kræver hver især, at modparten stopper angrebene.

Ifølge Reuters skriver Izzat Risheq, der arbejder for Hamas’ politiske leder, Khaled Meshaal, på Facebook, at Hamas kun er klar til våbenhvile, når Israel »stopper aggression, stopper målrettede snigmord og løfter blokaden mod Gaza«.

På den anden side skriver Israels vicepremierminister, Moshe Yaalon, på Twitter ifølge Reuters, at »hvis der er stille i syden, ingen raketter bliver skudt mod israelske borgere og heller ingen terrorangreb planlagt fra Gaza-striben, så vil vi ikke angribe«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.