Generalsekretær Ban Ki-moon udtrykker alvorlig bekymring over forlydender om et angreb fra israelske kampfly i Syrien. Det er endnu uvist, hvad målet var, eller om angrebet i det hele taget har fundet sted.

SYRIEN: Israelske kampfly krydsede onsdag den syriske grænse og bombede en konvoj af lastbiler med våben til den libanesiske oprørsgruppe Hizbollah. Det påstår diplomater, syriske oprørere og lokale sikkerhedskilder ifølge Reuters.

Fra den syriske regering lyder forklaringen, at målet for de israelske fly var et militært forskningscenter nær den syriske hovedstad, Damaskus.

Fra israelsk side er der ingen kommentarer til forlydenderne, som får FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, til at udtrykke »alvorlig bekymring«.

- Generalsekretæren noterer sig med alvorlig bekymring beretningerne om israelske flyangreb i Syrien, meddeler en talsmand for Ban ifølge Reuters.

Talsmanden understreger, at FN på nuværende tidspunkt ikke har detaljer om den påståede episode, ligesom man heller ikke er i stand til at få bekræftet fra uafhængige kilder, hvad der er fundet sted.

- Generalsekretæren beder alle involverede parter om at forebygge spændinger og undgå, at de eskalerer i regionen. Han opfordrer desuden til, at man overholder international lovgivning, især i forhold til at respektere landenes suverænitet, lyder det fra talsmanden, Eduardo del Buey.

Han kan heller ikke bekræfte de syriske forlydender om, at de israelske fly er fløjet over Golanhøjderne, som blev annekteret af Israel efter Syriens nederlag i Seksdageskrigen. Overflyvningen er ifølge syrerne i strid med den våbenhvile, der blev indgået i 1974.

Der er aldrig blevet indgået en decideret fredsaftale mellem Syrien og Israel, så teknisk set er de to lande stadig i krig.