Dårligt vejr og for lidt personale. Det kan betyde problemer for ethvert flyselskab. Men i USA har det skabt store problemer for det største selskab, American Airlines.

Det har måttet aflyse i alt 2.300 afgange siden i fredags. Dårligt vejr var årsagen til mange aflysninger i Los Angeles. Det skriver New York Post.

Manglen på personale har ramt især American Airlines, Southwest Airlines Co og Spirit Airlines Inc.

De forsøger sig alle med flere fly inden feriesæsonen, men de har problemer med at finde nok kabinepersonale og piloter.

»Kabinepersonalet i USA er anstrengt. Det er et symbol på, hvad der sker over hele industrien, der stadig kæmper med coronapandemien,« siger kabinepersonalets fagforening, AFPA.

American Airlines piloter sagde allerede i sidste måned, at de planlagde at lave aktioner på de største amerikanske lufthavne som en protest mod arbejdsplanen, træthed og en mangel på ordentlige overnatninger denne sommer.

Aflysningerne er endnu et tilbageslag for firmaet, som allerede kæmper mod stigende priser på jetbrændstof og personalelønninger.

Det kommer, netop som industrien forbereder sig på, at USA skal åbne sine grænser for fuldt vaccinerede rejsende.

Samtidig betød alvorlige vindforhold ved Dallas/Fort Worth International Airport, at American Airlines' ankomstkapacitet blev mere end halveret.

Firmaet håber dog, at 1.800 folk i kabinepersonalet, der vender tilbage efter deres orlov på mandag, kan forbedre situationen.

Andre læser også