27-årige Fatma Bozan kigger ned, mens hun klør sig på armen:

- Det er åbenbart min skæbne at sidde her. I vores hus havde vi fem værelser. Nu bor og gør vi alle sammen alt i ét telt. Min største drøm er at vende hjem, for det her er ikke noget liv. Det er som om, at tiden står stille, siger hun.

Borgerkrigen i Syrien har hærget siden 2011 og kostet op mod 200.000 mennesker livet.

Ca. 6,5 mio. mennesker er på flugt internt i Syrien, mens 2,5 mio. mænd, kvinder, unge, gamle og børn er flygtet ud af landet. Og senest har terrorgruppen drevet ca. 130.000 indbyggere i den nordsyriske by Kobane på flugt.

BT har besøgt flygningelejren Amin Mirkan, nær den tyrkiske by Syruc. Her bor ca. 3000 syriske flygtninge i 520 telte. I nogle telte bor der 10 mennesker.

Fatma Bozan ved ikke, hvornår hun kan komme hjem.

- Jeg kan ikke gøre noget, siger kvinden, der var en af de ca. 130.000 mennesker på, der på 48 timer for få uger siden flygtede fra Kobane.

Og ifølge Erik Johnson, katastrofechef i Folkekirkens Nødhjælp, der gennem lokale partnere hjælper flygtningene i området, kommer flygtningene ikke hjem foreløbig:

- De kommer i hvert fald ikke tilbage inden for de næste 12 måneder. Det tror vi ikke på. Det er meget belastende for dem selv, men også for de lande, som de er flygtet til. Syriens nabolande kan ikke modtage flere, og de europæiske lande kan heller ikke modtage et ubegrænset antal, så det er et stort problem for hele verden, siger han og tøver ikke med at kalde situationen for ‘en katastrofe’:

- En katastrofe er, når der kommer så mange, så man ikke længere kan sørge for de basale nødvendigheder. Hvis der ikke er mulighed for at give mad, husly, sundhed, vand og sanitet, så er det en katastrofe. Og det er hvad, vi ser her, siger Erik Johnson.

KØB BT SØNDAG OG LÆS

- Stor reportage: 10 minutter fra helvede

- Interview: Tag mit barn med til Danmark

- Interview: Slæbt og trukket under flugt

Og meget mere…