Den ene af selvmordsbomberne i Bruxelles' lufthavn var Brahim El Bakraoui, som er kendt af politiet, oplyser den statslige tv-station Rtbf ifølge nyhedsbureauet Reuters. Hans bror Khalid stod bag bomben stod bag angrebet i et tog ved metrostationen Maelbeek.

»Der er tale om brødrene Khalid og Brahim El Bakraoui, som er kendt af politiet for en kriminel løbebane,« siger tv-stationen, som citerer unavngivne kilder.

Belgiens føderale anklager oplyser nu på et pressemøde, at Khalid El Bakraoui stod bag angrebet i et tog ved metrostationen Maelbeek i Bruxelles tirsdag, mens hans bror, Brahim, var en af selvmordsbomberne i Zaventem-lufthavnen.

Ifølge den belgiske avis La Derniere Heure var 27-årige Khalid El Bakraoui i forvejen under mistanke for terroraktiviteter, mens 30-årige Ibrahim angiveligt var på flugt efter en dom for anden kriminel aktivitet.

Identificeringen af de to brødre er et hurtigt gennembrud i efterforskningen.

I alt var tre selvmordsbombere i lufthavnen, men kun to bomber blev udløst. Det belgiske politi har fundet et tredje ueksploderet selvmordsbælte og man jagter en mand, som blev set flygte fra lufthavnen. Ifølge Reuters drejer det sig om den allerede eftersøgte Najim Laachraoui, som deltog under terrorangrebet i Paris i november.

Ifølge Paris Match var de to brødre, Khalid og Brahim El Bakraoui målet for en stor politirazzia for blot en uge før terrorangrebet. Khalid El Bakraoui havde under et falsk navn lejet den lejlighed i bydelen Forest i den belgiske hovedstad, hvor politiet dræbte en bevæbnet mand under razziaen. Brødrene El Bakraoui var i forvejen mistænkt for at have hjulpet terroristerne fra angrebet mod Paris med at skjule sig.

Under razziaen blev tre politifolk såret, da der blev åbnet ild mod dem idet, de åbnede døren til lejligheden. En fjerde blev såret i den efterfølgende skudveksling, hvor der ifølge belgiske medier blev affyret mindst 30 skud.

To, måske tre mistænkte, slap væk fra lejligheden. Alt tyder på, at brødrene El Bakraoui, som tirsdag morgen udløste deres selvmordsveste og tog 14 personer med sig i døden i Zaventem-lufthavnen, var blandt dem, der flygtede.

Artiklen fortsætter under billedet.

De to til venstre er de formodede selvmordsbombere fra Bruxelles Lufthavn. Manden til højre er eftersøgt
De to til venstre er de formodede selvmordsbombere fra Bruxelles Lufthavn. Manden til højre er eftersøgt
Vis mere

Den omfattende razzia sidste tirsdag var med til at bringe politiet på sporet af den formodet sidste terrorist fra angrebet mod Paris den 13. november, Salah Abdeslam. Hans fingeraftryk blev fundet i lejligheden, og tre dage senere blev Abdeslam anholdt efter et nyt skudopgør med specialstyrker fra det belgiske politi ved en lejlighed i Bruxelles.

Der har været spekuleret i, at tirsdagens terrorangreb netop var en hævnaktion for anholdelsen af Salah Abdeslam - en teori som får yderligere liv med identifikationen af de to brødre, som med al sandsynlighed kendte Paris-terroristen, og var i politiets søgelys.

Islamisk Stat har taget ansvaret for terrorangrebet i Bruxelles, som foreløbig har kostet 34 menneskeliv. Terrororganisationen stod også bag angrebet i Paris i november, hvor Salah Abdeslam angiveligt var en af gerningsmændene.

Myndighederne appellerede efter angrebet i Bruxelles til offentligheden om at hjælpe med oplysninger om mistænkte i sagen.

'Terrorisme: Hvem kender denne mand?'

Sådan lyder overskriften på rundsendte fotos med to mænd, der skubber trolleys med kufferter gennem lufthavnens afgangshal. Den ene af dem er nu identificerret som Brahim El Bakraoui.

Udover de 14 uskyldige dødsofre blev over 100 såret, da Brahim El Bakraoui og en anden terroris detonerede deres selvmordsveste ved afgangsskrankerne nummer 3 og nummer 6 i Zaventem-lufthavnen, hvor der tirsdag var check-in hos British Airways, American Airlines og Brussel Airlines.

Broderen Khalid har endnu flere dødsofre på samvittigheden. 20 mennesker blev dræbt efter den voldsomme eksplosion, som han stod bag i et tog ved Maelbeek-metrostationen kort efter kl. 9 tirsdag formiddag. 106 blev såret - heraf flere alvorligt.

Ritzau