15 personer er omkommet, efter et Boeing-707 militært transportfly mandag morgen forulykkede nær Irans hovedstad, Teheran.

Det oplyser Irans militær gennem det iranske nyhedsbureau Fars.

»Et Boeing 707-transportfly, der fragtede kød fra Bisjkek i Kirgistan, måtte nødlande i Fath-lufthavnen,« lyder det fra den iranske hær.

»Flyet forlod landingsbanen under sin landing. Det brød i brand, efter at det ramte en mur ved enden af landingsbanen,« oplyser hæren.

10 personer frygtes at være omkommet.
10 personer frygtes at være omkommet. Foto: HASAN SHIRVANI
Vis mere

De første meldinger gik på, at der var 10 personer om bord på flyet.

Der var i alt 16 personer om bord på flyet. En enkelt person - en flyingeniør - er fortsat i live. Han er blevet overført til hospitalet.

Ulykken skete i Fath-lufthavnen i Alborz-provinsen øst for Tehran.

Flyet skulle oprindeligt være landet i den internationale Payam-lufthavn, der ligger cirka 40 kilometer vest for Teheran. I stedet endte den altså i Fath-lufthavnen, der tilhører Irans magtfulde revolutionsgarde.

Foto: HASAN SHIRVANI
Vis mere

Myndighederne har ikke givet en forklaring på, hvorfor flyet valgte at lande i Fath-lufthavnen i stedet for at holde sig til den oprindelige plan.

Besætningen havde dog berettet om en nødsituation på flyet.

Der har mandag være en del forvirring om, hvem der ejer flyet. Iran oplyste indledningsvist, at flyet var kirgisisk. Senere lød det dog fra Kirgistan, at flyet var iransk.

Mandag formiddag ligger det fortsat ikke helt klart, hvem der ejer det. En talsmand for hæren siger ifølge nyhedsbureauet AP dog, at både flyet og dets besætning var iransk

Foto: HASAN SHIRVANI
Vis mere

Der florerer i øjeblikket flere videoer på de sociale medier, der viser det nedstyrtede fly i brand.

Her kan man se redningsarbejdere på stedet.

Blandt dem er en video lagt op af den tyske Iran-korrespondent Natalie Amiri.

Opdateres...