USAs forsvarsministerium er 'dybt bekymret' over den voldsomme stigning  i antallet af selvmord hos amerikanske soldater. 154 soldater i aktiv tjeneste har således taget deres eget liv i årets første 155 dage.

10 års krigsførelse i Afghanistan har tæret hårdt både fysisk og psykisk på de amerikanske soldater.

Næsten dagligt har en amerikansk soldat således taget sit eget liv i 2012 til trods for, at USA har nedtrappet sin militære tilstedeværelse i landet. På årets første 155 dage har 154 soldater begået selvmord. Det viser tal fra det amerikanske forsvarsministerium, som nyhedsbureuaet AP har fået indsigt i.

Sidste år - i samme periode - begik 130 selvmord, og de nye tal fra 2012 viser dermed en stigning på hele 18 pct. Fortsætter udviklingen resten af året, frygtes det, at 2012 bliver et rekordår i forhold til selvmord.

Antallet af selvmord er tilmed 50 pct. højere end det antal af soldater, der er blevet dræbt i krig.

Læs også:
- Vi er dybt bekymrede, at vi nu oplever flere selvmord på et tidspunkt, hvor vi troede, at der ville være færre, siger Jackie Gerrick, leder af et nyåbnet center i forsvarsministeriet, der arbejder med at nedbringe antallet af selvmord.   

Ifølge den praktiserende psykiater Stephen Xenakis skyldes de mange selvmord den øgede spænding, som er kommet i kølvandet på, at USA er ved at trække sine soldater hjem fra Afghanistan - mens volden fortsætter:

- Det er et udtryk for det pres, som hæren har været udsat for de sidste ti år, siger Stephen Xenakis til AP.

Læs også:

Det amerikanske forsvar har i flere år forsøgt at nedbringe de mange selvmord. Der er således både åbnet krisetelefoner, ligesom der sendes krisepsykologer med til slagmarken. Forsvaret har også afsat flere penge til at forske i selvmord blandt soldater - men antallet af selvmord er altså ikke faldet endnu.

Indtil videre er 2009 dét år, hvor flest amerikanske soldater begik selvmord. Dengang tog 309 soldater deres eget liv.

I alt har 1.875 amerikanske soldater mistet livet i Afghanistan, mens 16.227 er blevet såret i kamp, viser de seneste tal fra forsvarsministeriet i USA.