Fire personer meldes mandag såret af skud fra en enlig angriber på universitetet i den tyske by Heidelberg. En af dem er død, og det samme er angriberen, oplyser tysk politi.

Ifølge dagbladet Bild vendte gerningsmanden våbnet mod sig selv efter at have skudt med et 'langt våben' i en forelæsningssal på et universitet.

Han var angivelig selv studerende på universitetet, og efterforskere siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at han ikke havde politiske eller regiøse motiver.

Et stort opbud af politi er lige nu til stede i universitetsområdet.

Ved du noget om sagen, eller har du kendskab til studerende på universitetet, så vil vi gerne høre fra dig. Tip B.T. på 1929@bt.dk.

Politiet siger, at gerningsmanden, som øjensynlig handlede alene, trængte ind ved en forelæsning.

»Manden er død,« oplyser politiet uden yderligere detaljer.

Det er stadig uklart, hvor mange der er såret og hvor alvorligt.

På det sociale medie Twitter har politiet tidligere opfordret folk til at holde sig på afstand af universitetsområdet.

Heidelberg er en af de mest pittoreske byer i den sydlige delstat Baden-Württemberg. Byen har omkring 160.000 indbyggere.

Skoleskyderier er relativt sjældne i Tyskland, som har en af de strengeste våbenlovgivninger i EU.

I 2009 skød og dræbte en tidligere elev ni elever, tre lærere og tre tilfældigt forbipasserende på en skole i Winnenden, som også ligger i Baden-Württemberg. Angriberen skød derefter sig selv.

I 2002 skød og dræbte en 19-årig tidligere studerende 16 mennesker på en skole i Erfurt i det centrale Tyskland. Han skød derefter sig selv.

Andre læser også