Yderligere to svenske forlystelsesparker tager nu konsekvensen efter weekendens dødsulykke i Gröna Lunds Tivoli i Stockholm.

Her døde en 35-årig kvinde i rutsjebanen Jetline.

Det har ifølge SVT fået Furuviksparken ved Gävle til at lukker rutsjebanen Draken, mens Kolmårdens Djurpark ved Norrköping lukker Godiståget. 

Det sker, fordi rutsjebanerne har samme producent som Jetline.

Udrykningskøretøjerne myldrede til Gröna Lund søndag.
Udrykningskøretøjerne myldrede til Gröna Lund søndag. Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Begge steder lyder det næsten enslydende, at man afventer den igangværende undersøgelse af dødsulykken.

»Selvom intet tyder på, at der skulle være noget galt med Draken, lukker vi den af sikkerhedsmæssige årsager indtil videre,« som det videre lyder fra Furuviksparken.

Ud over den dræbte kvinde kom ni personer til skade, da en sommerdag i Gröna Lund søndag endte i tragedie, fordi vognene satte sig fast i seks til otte meters højde. Tre blev alvorligt kvæstet.

I Furuviksparken og Kolmårdens Djurpark er de øvrige rutsjebaner åbne – forlystelsesparkerne har i øvrigt samme ejer som Gröna Lund.

Den ulykkesramte rutsjebane Jetline er fra 1988. Den er 800 meter lang og har en topfart på 90 kilometer i timen. Dens højeste punkt er 30 meter over jorden.

Der er ikke rutsjebaner i Danmark fra den pågældende producent. Det oplyser Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark til B.T..

Gröna Lunds Tivoli holder lukket i mindst en uge, er der blevet meldt ud.