(Modelfoto)
(Modelfoto) Foto: Guy J. Sagi

Rygter om en mystisk snigskytte, der i al hemmelig operer i den IS-kontrollerede libyske havneby Sirte, er flere steder begyndt at florere. Det sker, efter at tre af terrororganistationens ledere er blevet skudt og dræbt på lang afstand.

Det skriver britiske The Telegraph.

Det vides ikke, om der er tale om en enkelt snigskytte, om der er flere involveret eller hvorvidt det hele bare er en myte under opsejlning.

Men efter en række drab på betydningsfulde medlemmer af terrororganistationen, er rygterne om en anti-IS snigskytte angiveligt begyndt at sprede sig i Sirte, Libyens tidligere leder Muammar Gaddafis fødeby.

Shot from the Dark

Den ukendte snigskyttes seneste offer skulle eftersigende være Abdullah Hamad Al-Ansari, en IS-leder fra den sydlige del af den libyske by Obari, der blev skudt og dræbt den 23. januar i år, da han forlod en moské i Sirte.

Forinden havde to andre prominente ledere ligeledes mistet livet.

Havnebyen har siden sidste sommer været under kontrol af IS, og lokale efterretninger melder om, at helt op mod 2.000 jihadistiske krigere opholder sig i byen.

Men de seneste drab har angiveligt skabt panik blandt terrororganistationens tropper, som har reageret ved at foretage en række anholdelser og henrettelser i forsøget på at finde den mystiske og formodede snigskytte.

vxzcvxvx

vxzcvxvx

Den italienske journalist og mellemøstkorrespondent Daniele Raineri lagde i sidste uge et billede på sin Twitter-profil, der viser, hvor ofrene for den formodede snigskytte blev dræbt.

Du kan se kortet herunder.

Historien om den enlige snigskytte har efter sigende vundet opbakning hos en stor del af Sirtes civilbefolkning, hvor kun få aktivt støtter terrororganisationens regime.

Teorierne omkring hans identitet er nu begyndt at cirkulere online. Mens nogle mener, at snigskytten var med i kampen om at vælte Muammar Gaddafi, så går teorierne også på, at der er tale om en soldat fra nabobyen Misrata, hvis sikkerhedsstyrker i begyndelsen af sidste år kæmpede om og tabte magten i Sirte til IS.

Tropperne trak sig herefter fra havnebyen, mens den enlige snigskytte blev tilbage, hvor han fra murbrokkerne i de mange krigshærgede bygninger i Sirte har spredt skræk og rædsel hos IS i den seneste tid.

FRANCE-ATTACKS-SYRIA-BOMBER

Et tredje bud går på, at der er tale om en toptrænet snigskytte fra de amerikanske 'Special Forces', som opererer alene bag fjendens linier.

Til sidst er der naturligvis også teorien om, at den mystiske snigskytte og historierne omkring ham udelukkende er rygter og simpel ønsketænkning fra de af Sirtes borgere, som modsætter sig terrororganistationens kontrol af byen.       

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.