Lyt til artiklen

Flere end 1100 af de ansatte på The New York Times, en af verdens førende aviser, vil torsdag gå i strejke. Det skriver CNN.

Strejken kommer ifølge CNN, fordi avisens ledelse og medarbejdere ikke har kunnet finde fælles fodfæste om en række punkter, heriblandt lønstigninger.

- Vi havde håbet på at nå en rimelig aftale før vores deadline, men mere end 1100 af os er klar til at sætte foden ned - for hinanden og journalister overalt, siger en af avisens reportere Jenny Ventras ifølge CNN i en udtalelse.

Strejken vil være den største på mediet siden slutningen af 1970'erne og kan betyde, at nogle redaktioner vil miste op mod 90 procent af deres bemanding.

The New York Times har ifølge CNN tilbudt medarbejderne "signifikante" lønstigninger. Men fagforeningen NewsGuild, som repræsenterer de ansatte, hævder, at avisen flere gange har fordrejet sine egne tilbud.

Parterne har forhandlet, siden den forrige kontrakt udløb i marts 2021.

Sent tirsdag aften amerikansk tid blev der igen gjort et forsøg på at undgå den 24-timers arbejdsnedlæggelse, men uden held.

Og da der ikke onsdag ifølge CNN er planlagt yderligere forhandlinger, ser torsdagens strejke overvejende sandsynlig ud ifølge Wen Zhuang, der er talsperson for NewsGuild.

The New York Times er derfor begyndt at forberede sig på strejken og har advaret medarbejderne om, at de ikke vil modtage løn under arbejdsnedlæggelsen.

- Vi er skuffede over, at NewsGuild truer med at strejke, men vi er forberedt på at sikre, at The New York Times fortsat kan servicere vores læsere uden forstyrrelse, siger en talsmand for avisen ifølge CNN.

/ritzau/